Odluka britanskog suda: Djeca su vam predebela, nikada ih više nećete vidjeti!

Optužba se kasnije pokazala lažnom, ali je otvorila vrata za kritike, a kasnije i drakonske kazne zbog prevelike težine
613 pregleda 0 komentar(a)
debela djevojcica, Foto: Dailymail.co.uk
debela djevojcica, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 05.09.2011. 14:34h

Četvoro djece sa prekomjernom težinom iz Britanije nalaze se na korak od odvajanja od svojih roditelja, koji i pored naredbi socijalnih službi nisu uspjeli da iskontrolišu njihovu težinu, piše Dejli mejl.

Tri kćerke u dobi od jedanaest, sedam i jedne godine kao i petogodišnji sin mogli bi biti udomljeni bez mogućnosti kontakta ili usvojeni. Jedini način da se porodice ikada više sastane je da djeca odrastu i sama potraže svoje biološke roditelje.

Sve je počelo 2008. godine kada je jedan od sinova optužio oca da ga je udario po glavi.

Optužba se kasnije pokazala lažnom, ali je otvorila vrata za kritike, a kasnije i drakonske kazne zbog prevelike težine koja je ustanovljena kod djece.

Dvanaestogodišnji sin je imao sto kilograma, jedanaestogodišnja djevojčica je imala 75, a trogodišnja kći je imala 25 kilograma. To je bilo dovoljno da se donese odluka o posebnom režimu prehrane i nadgledanja života ove porodice.

Teške uslove još teže ispuniti

Morao se poštovati kućni red, socijalni radnici su nadgledali što djeca jedu, a poslali su ih i na razne kurseve sporta i plesa kako bi im smanjili težinu. Ništa od toga nije uspjelo.

Roditelji danas krive socijalnu službu, koja im je postavila nemogući zadatak bez da im je pomogla u smanjivanju težine njihove djece.

Takođe ne mogu preći preko činjenice da im se djeca oduzimaju zbog težine.

"Mi možda nismo savršeni roditelji, ali svoju djecu volimo cijelim srcem", rekla je majka, koja je ostala anonimna kako bi se zaštitio identitet djece. Otac je bio još stroži:

"Imam osjećaj kao da zatvorenici imaju veća prava od nas. Borićemo se do kraja kako bi zadržali svoju djecu", rekli su oni.

Bonus video: