Taktika lopova na Sardiniji: Uspavaju pa pljačkaju

Lopovi ppoprskaju gas za uspavljivanje kroz ventilaciju prije nego što upadnu kod žrtve
498 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2011. 18:24h

Policija u ljetovalištu milijardera Porto Ćervo na Smaragdnoj obali Sardinije vjeruje da su lopovi koji su pobjegli sa 315 hilljada eura u gotovini i nakitu koristili sprej za uspavljivanje kako ne bi uznemirli svoje žrtve tokom pljačke.

Slične pljačke su prijavljenje ovog ljeta u Francuskoj i u Španiji, objavio je londonski „Gardijan“.

Policija je tek u utorak otkrila pljačke u Porto Ćervu, koje su se dogodile prošle nedjelje. Lopovi su krišom ušli u iznajmljenu vilu jednog milanskog tajkuna farmecautske industrije i pobjegli sa plijenom vrijednim oko 300 hiljada dolara. Supruga biznismena, njena majka i njihove ćerke su bile u kući, zajedno sa sluškinjom, ali niko nije čuo pljaškaše, iako si skinuli prozore da bi ušli.

U susjednoj vili, dvoje turista je prijavilo nestanak ručnog sata i 15 hiljada eura u kešu.

Oni su, kao je prenio „Gardijan“, rekli policiji da su se osjećali slabo i da im se vrtjelo u glavi kad su se probudili.

Popularan sprej za uspavljivanje

Bande koje koriste sprej za uspavljivanje u julu su napadale kamper vozila i karavane u Francuskoj. Lopovi su prskali gas za uspavljivanje kroz ventilaciju prije nego što bi upali.

Početkom ovog mjeseca, u najmanje šest kuća na imanju španske Kosta del Sol provalili su lopovi koji su koristili sprej za uspavljivanje. Jedan od stanara je rekao da su se žrtve budile sa „vrtoglavicom, glavoboljom, povraćanjem i peckanjem u grlu“.

Mjesto Porto Ćervo je izgradio princ Karim Aga Kan 1960-ih godina i odavno je omiljeno sastajalište super-bogataša.

Bonus video: