Austrijanac (85) seksualno zlostavljao ćerke četiri decenije

Državna televizija ORF je javila da su tvrdnje tek nedavno otkrivene zato što ćerke nedjeljema nisu nikom govorile o sebi nakon što su pobjegle
129 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2011. 18:27h

Austrijska policija istražuje tvrdnje da je 85-godišnji muškarac svoje dvije ćerke zatočio, tukao i seksualno zlostavljao 41 godinu.

Austrijanac, koji živi blizu sjevernog grada Braunau, držao je ćerke zakjučane u maloj kuhinji u kojoj se nalazila samo drvena klupa, saopštila je policija.

Kako su prenijeli britanski mediji, silovao ih je u periodu između 1970. i maja 2011. Navodne žrtve sada imaju 53 odnosno 45 godina. BBC i Gardijan su objavili da su obje ćerke mentalno oboljele.

„Optuženi je stalno prijetio da će ih ubiti“, kaže se u saopštenju austrijske policije, prenio je Rojters.

Ženama je očigledno bio omogućen ograničen kontakt sa spoljašnjim svijetom, ali nisu smjele da govore o navodnoj golgoti.

Policija je potvrdila da istražuje slučaj nakon izvještaja u „Oberesterajhiše nahrihtenu“. Autrijski list je objavio da su žene pobjegle kada otac nije uspio da ustane nakon što ga je starija ćerka odgurnula prilikom posljednjeg pokušaja da je siluje.

Jedan policijski zvaničnik je saopštio da je osumnjičeni na slobodi, u iščekivanju istrage i mogućeg podizanja optužnice, zato što ne postoji opasnost da pobjegne, objavio je „Gardijan”.

Državna televizija ORF je javila da su tvrdnje tek nedavno otkrivene zato što ćerke nedjeljema nisu nikom govorile o sebi nakon što su pobjegle. Javljeno je da se one sada nalaze u domu za stare.

Ova priča je podsjetila na slučaj Jozefa Fricla, Austrijanca koji je svoju ćerku 24 godine držao zatočenu u podrumu bez prozora i silovao, te sa njom dobio sedmoro djece.

Fricl je prije dvije godine osuđen na doživotni zatvor zbog tog zločina i zbog smrti jednog od djece.

Galerija

Bonus video: