U Njemačkoj desetu noć zaredom gore automobili

Istraga nudi 5.000 eura nagrade za informaciju o počiniocima, koji su se, ocjenjuje štampa, \'\'ugledali\'\' na vandale u Engleskoj
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2011. 15:53h

U Berlinu desetu noć zaredom gore automobili. I u srijedu su, prema podacima policije, nepoznate osobe zapalile tri putnička automobila i jedan kamion, a štampa piše da se na udaru počinilaca našao i Dizeldorf, gdje se pričinjena šteta procjenjuje na oko 20.000 eura.

Mediji navode da broj zapaljenih automobila opada, a senator za unutrašnje poslove Berlina Kerting Erhart iznosi uvjerenje da će ubrzo ''potpaljivači'' biti uhapšeni.

Mediji ukazuju da paljenje auta po Berlinu, gdje se sljedećeg mjeseca održavaju pokrajinski izbori, ima, očito, i političku komponentu, ali postavljaju pitanje ko to pali kola - lijevi ili desni ekstremisti.

Istraga nudi 5.000 eura nagrade za informaciju o počiniocima, koji su se, ocjenjuje štampa, ''ugledali'' na vandale u Engleskoj.

Na meti berlinskih napadača nisu samo skupi i luksuzni automobili, već i obična vozila, kao i vozila niže klase, na kojima je korozija ostavila trag, prenosi štampa.

Galerija

Bonus video: