Pijani Srbin držao taoce u vozu u Ukrajini

Srbin je dobrovoljno pustio taoce, ukrajinski policajci su ga priveli, a voz je nastavio put sa kašnjenjem od dva sata i 15 minuta
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2011. 13:51h

Policija u Lavovu, na zapadu Ukrajine, uhapsila je građanina Srbije koji je uzeo troje taoca hrvatske nacionalnosti u putničkom vozu na liniji Moskva - Budimpešta, saopštila je pres složba Ministarstva unutrašnji poslova Ukrajine.

Ekipa policije i hitna pomoć pozvane su da intervenišu u vozu, jer je pijani 34-godišnji državljanin Srbije više od dva sata držao u kupeu troje državljana Hrvatske, prijeteći im nožem, prenijla je agencija RIA Novosti.

Incident se dogodio 21. avgusta na željezničkoj stanici u Lavovu, a policiju je o tome obavijestila kondukterka, javljaju ukrajinski mediji.

Pijani Srbin je policiji rekao da je uzeo za taoce troje Hrvata i da traži sastanak sa radnicima ambasade svoje zemlje, ljekarom i predstavnicima ukrajinskih vlasti, prijeteći da će se, ako se ne ispune njegovi zahtjevi, obračunati sa Hrvatima ili izvršiti samoubistvo.

Poslije dvočasovnih pregovora Srbin je dobrovoljno pustio taoce, ukrajinski policajci su ga priveli, a voz je nastavio put sa kašnjenjem od dva sata i 15 minuta.

U toku je istraga okolnosti pod kojima se incident dogodio.

Bonus video: