Timošenko odbila pregled specijalista, traži ličnog ljekara

Julija Vladimirovna se osjeća veoma loše, a ljekara još nisu pustili kod nje", rekla je Soroka
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2011. 11:11h

Bivša premijerka Ukrajine, a sada lider opozicione partije Otadžbina, Julija Timošenko, odbila je da je pregledaju specijalisti Ministarstva zdravlja, saopštila je pres služba državne kaznene uprave.

Istovremeno je Marina Soroka, pres sekretar Timošenkove koja je već dvije nedelje u istražnom zatvoru, saopštila je da se bivša premijerka osjeća "veoma loše".

U istražni zatvor je stigla ljekarska komisija u kojoj su vodeći stručnjaci Ministarstva zdravlja - uključujući zamjenicu ministra Raisu Mojsejenko i dekan Medicinskog fakulteta Vasil Netjaženko, ali je Timošenkova odbila pregled, o čemu je sačinjen zapisnik.

Ličnog ljekara nisu pustili kod Timošenkove.

"Julija Vladimirovna se osjeća veoma loše, a ljekara još nisu pustili kod nje", rekla je Soroka, dodajući da je još nejasno o kakvom oboljenju je riječ, te da lični ljekar bivše premijerke smatra da je potrebno uraditi analizu krvi, prenijela je RIA Novosti.

"U vrlo lošem je stanju, ima masnice na tijelu“, dodala je pres sekretar Timošenkove, tvrdeći da sa Timošenkovom žele da se politički obračunaju.

Timošenkova je uhapšena po odluci suda 5. avgusta, pred kojim odgovara na optužbe za prekoračenje ovlašćenja prilikom potpisivanja sporazuma s Rusijom o isporukama gasa Ukrajini 2009. godine.

Pečorski oblasni sud u Kijevu je juče osmi put odbio da pusti na slobodu bivšu premijerku, a Apelacioni sud je 12. avgusta odbio da prihvati žalbu na njeno hapšenje.

Bonus video: