Članice Fenema golim grudima u borbu protiv suđenja Timošenko

"Ovo vozilo je rezervirano za bandite...prijave su otvorene", poručile su hrabre aktivistkinje sa krova marice prije nego su policajci uspjeli da ih spuste
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2011. 13:27h

Dvije članice ukrajinske ženske grupe Femen na neobičan način su protestovale protiv suđenja bivšoj premijerki Ukrajine Juliji Timošenko, pošto su se popele na krov policijskog automobila parkiranog ispred sudnice pokazavši gole grudi.

Taj potez grupe, čije aktivistkinje redovno protestuju golih grudi, iznenadila je policajce koji su do tada pazili na obližnjem protest pristalica bivše premijerke.

Dvije žene popele su se na policijski maricu parkiranu ipred suda u Kijevu, skinule košulje i poslale poruku policajcima i političarima koji, kako su rekle, trebaju da završie u tom vozilu.

"Ovo vozilo je rezervirano za bandite...prijave su otvorene", poručile su hrabre aktivistkinje sa krova marice prije nego su policajci uspjeli da ih spuste.

Femen često organizuje proteste za veća prava žena, a razlozi za okupljanje sežu od kampanje protiv seksualnog turizma u Ukrajini do odnosa prema ženama na Bliskom istoku.

Galerija

Bonus video: