ŠOKANTNO!

Rigorozni režim ishrane uzrok smrti desetomjesečnog Slovenca

Desetomjesečna beba je po dolasku u bolnicu imala samo 3600 grama, koliko obično teže novorođenčad
0 komentar(a)
s1611_1, Foto: Delo.si
s1611_1, Foto: Delo.si
Ažurirano: 12.08.2011. 22:55h

Slovenačka javnost je ostala šokirana poslije smrti desetomjesečne bebe koju su roditelji hranili isključivo veganskom hranom. Beba je od neuhranjenosti preminula u utorak u ljubljanskom Kliničkom centru, javio je u petak slovenački dnevni list „Delo“.

Prema prvim informacijama, neuhranjenost je kod desetomjesečnog Mihaela izazvala pad imuniteta i smrt. Nagađa se da je dijete umrlo od trovanja krvi, ali će tačni uzrok smrti biti poznat nakon obavljanja obdukcije koju je zatražio istražni sudija.

Veganska ishrana, podvrsta vegetarijanizma, u potpunosti isključuje unos namirnica životinjskog porijekla u organizam.

Desetomjesečna beba je po dolasku u bolnicu imala samo 3600 grama, koliko obično teže novorođenčad. Krivična istraga je u toku, a roditelji, inače visokoobrazovani par, vjerovatno će biti optuženi za zanemarivanje djece.

Preminuli Mihael bio je najmlađi od šestero djece. Porodica je prije godinu potpuno promijenila način života, postali su vegetarijanci, svi su naočigled smršali, a starija djeca su užinu za školu nosila od kuće, prenio je Indeks.

Osim istrage protiv roditelja, biće sprovedena i istraga zbog činjenice da su socijalne i druge medicinske službe u potpunosti zatajile u ovom slučaju, te nisu na vrijeme reagovale.

Preporučujemo za Vas