Voz ispao iz kolosjeka u Poljskoj, poginulo najmanje četvoro ljudi

"Čula se ogromna buka. Prvi vagon je potpuno uništen, prozori su slomljeni, a sjedišta iskrivljena", rekao je jedan od putnika za TV24
74 pregleda 0 komentar(a)
voz, poljska, nesreća, Foto: Allvoices.com
voz, poljska, nesreća, Foto: Allvoices.com
Ažurirano: 12.08.2011. 18:29h

Najmanje četiri osobe su poginule, a oko 30 ih je povrijeđeno, kada je jedan putnički voz iskočio iz šina u Poljskoj, na putu između Katovica i Varšave,saopštila je poljska policija.

Voz koji se kretao od Varšave do Katovice ispao je iz šina kod sela Babi, u blizini Pjotrkova, naveo je BBC. Prema izjavama putnika, voz je imao četiri vagona, od kojih se prvi prevrnuo, a ostala tri su takođe iskočila iz šina.

"Čula se ogromna buka. Prvi vagon je potpuno uništen, prozori su slomljeni, a sjedišta iskrivljena", rekao je jedan od putnika za TV24.

Još nije poznato šta je uzrokovalo nesreću. Na licu mjesta su spasilački timovi, saopštila je policija. Šest helikoptera spasilačkih službi odmah je upućeno na mjesto nesreće, a povrijeđeni se prebacuju u obližnje bolnice.

Vlasti su zabrinute da bi broj žrtava mogao da bude mnogo veći, jer je, prema navodima policije, veliki broj ljudi u nesreći ispao kroz prozore i nalazi se ispod prevrnutog vagona, prenijela je televizija TV24.

Uprava železnice potvrdila je da se u vozu u trenutku nesreće nalazilo 280 ljudi.

Bonus video: