Engleskom pljačkala ambasadorka Olimpijade, muzičar, ćerka milionera...

Do petka ujutro policija je u Londonu uhapsila više od 1000 osoba, a protiv njih 591 podignute su optužnice
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2011. 17:30h

Kao glavne krivce za pljačke, požare i nerede koji danima traju širom Engleske, većina je markirala neškolovane i siromašne mlade Britance.

Ipak, među popularnom "izgubljenom generacijom" našla se i osamnaestogodišnja Čelsi Ives, ambasadorika Olimpijskih igara koje će sljedeće godine odigrati u britanskoj metropoli.

Ives uhapšena zbog učešća u napadu na vozilo javnih snaga reda i mira. Navodno je iza rešetaka završila nakon prijave od strane vlastitih roditelja koji su je prijavili nakon što su je prepoznali u jednom televizijskom izvještaju kako stvara nerede.

"Gledali smo televiziju i smučilo nam se. Tada smo vidjeli nju. Reći da smo bili šokirani bilo bi preblago...Ne samo da je to bio neko koga znamo, već naša ćerka. Ona je odlična učenica, dobra sportiskinja i sjajna pjevačica. Divno je, kreativno i talentovano dijete", rekla je majka uhapšene ambasadorice Igara.

Među onima koji su razbijali izloge, krali bijelu tehniku i odjeću i palili policijske automobile su kćerka britanskog milionera, student prava, radnik u operi, pa čak i jedan kuvar organske hrane.

Tako je 19-godišnja kćerka milionera Laura Džonson uhvaćena s robom vrijednom nekoliko hiljada funti. U njenom automobilu pronašli su dva televizora, mikrotalasnu pećnicu i nekoliko telefona.

Ambasadorka Olimpijskih igara

I kćerka milionera

Lorin otac Robert Džonson je cenjeni biznismen koji je radio kao direktor u nekoliko kompanija, uključujući novine "Dejli Sport" i "Sandej Sport" 2007. godine.

Mladi muzičar Stefan Hojl (19) je u trenutku hapšenja uhvaćen kako krade violinu u Mančesteru tokom nereda koji su tada zahvatili cio grad.

On je mirisao na alkohol, a kada ga je policija privela samo je zbunjeno brbljao: “Oduvek sam želio da naučim da sviram violinu”, a sudija je tokom saslušanja tužno prokomentarisao:

“Kakva šteta, takav talenat da uništiš i odbaciš na ovakav način”.

Do petka ujutro policija je u Londonu uhapsila više od 1000 osoba, a protiv njih 591 podignute su optužnice zbog narušavanja javnog reda i mira.

Galerija

Bonus video: