Britanska policija će upotrijebiti vodene topove ako nemiri ne prestanu

"Policiji je već odobrena upotreba gumenih metaka", rekao je britanski premijer Dejvid Kameron
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2011. 13:22h

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da je u toku odgovor vlasti na nerede koji su zahvatili više britanskih gradova, i najavio da će policiji biti obezbijeđeni i vodeni topovi.

Vodeni topovi koji su do sada bili rezervisani za snage u Sjevernoj Irskoj, biće stavljeni na raspolaganje ukoliko to bude potrebno, rekao je Kameron novinarima u Londonu nakon hitnog sastanka vlade.

"Policiji je već odobrena upotreba gumenih metaka", dodao je britanski premijer i istakao da ona raspolaže "svim resursima koji su joj potrebni", a biće joj odobreno i pribjegavanje "svim taktikama koje smatra neophodnim".

Neredi su za vikend počeli najprije u Londonu, ali su se potom proširili na više gradova

"Očigledno je da su neke stvari u našem društvu veoma loše", kazao je Kameron i pozdravio "energičniji pristup" Skotland jarda što je omogućilo da se noćas izbjegnu neredi u Londonu.

Međutim, nemiri su izbili u Mančesteru, na sjeverozapadu Engleske, a posebno su bili žestoki u Birmingemu.

Britanski premijer je rekao da je nasilje "neprihvatljivo" i poručio da vlada "neće dozvoliti kulturu straha na ulicama", kazao je on.

Neredi su za vikend počeli najprije u Londonu, ali su se potom proširili na više gradova. Na ulicama Londona noćas je bilo raspoređeno 16.000 policajaca.

Bonus video: