Dok je London gorio premijer Kameron je pio kapućino u Toskani

Dejvid je u Toskani koketirao sa konobaricom, umjesto da je obavljao svoju zakonsku dužnost i vodio Britaniju
0 komentar(a)
Dejvid Kameron, Foto: Rojters
Dejvid Kameron, Foto: Rojters
Ažurirano: 10.08.2011. 09:35h

Britanci su ogorčeni premijerom Dejvida Kameronom, koji je odmarao u Italiji dok su buktali neredi u Londonu.

Baš kao što je Neron besposličario dok je Rim gorio, tako je britanski premijer odlučio popiti još gutljaj kapućina u Toskani, dok je London bio u plamenu, pišu ogorčeni Britanci.

Dejvid je u Toskani koketirao sa konobaricom, umjesto da je obavljao svoju zakonsku dužnost i vodio Britaniju. Ni američki kauboj Buš nije se nikada oporavio od ignorisanja posljedica uragana u Nju Orleansu. Tako ni Kameron nikada neće izbrisati ovu mrlju, zbog toga što mu je odmor bio važniji od dobrobiti i sigurnosti nacije, piše list Miror.

Premijer Britanije je bio prisiljen da se bar malo izvuče iz cijele situacije i da se vrati kući pod okriljem mraka, podvijenog repa, ali tri dana prekasno.

Ostaje neobjašnjivo da su i premijer i njegov zamjenik, kancelar Osborn i njegov zamjenik Aleksander, ministarka unutrašnjih poslova Mej i gradonačelnik Londona Boris Džonson istovremeno svi bili van države.

Premijer koji se prikazivao kao rasni punokrvni konj za trku, na kraju je ispao samo poni, pišu Britanci, a osim izbivanja iz zemlje, dok je njen glavni grad bio zahvaćen neredima, dodaju mu i brojne druge neuspjehe u politici.

Kažu, ponadali su se da će nešto uraditi kada je napokon naučio gdje se nalazi Douning strit (ulica gdje je smještena britanska vlada), ali ništa od toga. Njegov kapućino ostavlja gorak ukus u ustima nacije.

Bonus video: