Policija ušla u sudnicu i uhapsila Juliju Timošenko

Tužilac Lilia Frolova insistirala je na tome da Timošenko bude uhapšena jer je ometala sudsku proceduru
0 komentar(a)
Julija Timošenko, Foto: Rojters
Julija Timošenko, Foto: Rojters
Ažurirano: 05.08.2011. 17:10h

Ukrajinska policija uhapsila je bivšu premijerku Juliju Timošenko zbog ometanja sudske procedure tokom procesa koji se protiv nje vodi zbog zloupotrebe položaja.

Odluka je donesena tokom pretresa održanog po osnovu optužbi o zloupotrebi položaja zbog potpisivanja sporazuma sa ruskom kompanijom Gasprom o isporuci gasa 2009. godine.

Odmah po donošenju odluke, policija je u ušla u sudnicu i izvela Timošenko, koja je tražila da joj ne stavljaju lisice, što je ispoštovano.

Njene pristalice su, kako izvještava Interfaks, blokirale prolaz na centralnoj ulici Kreščatik i pokušavaju da uđu u drvorište Pečerskog suda, a policija je formirala kordon kako bi ih u tome spriječila.

Tužilac Lilia Frolova insistirala je na tome da Timošenko bude uhapšena jer je ometala sudsku proceduru.

Kako prenosi Itar Tass, sudija je u više navrata upozoravao optuženu da se ponaša u skladu sa sudskom procedurom, ali, prema riječima tužioca, Timošenko nije reagovala na upozorenja i verbalno je napadala strane koje su prisustvovale pretresima i sudiju.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je Timošenko, dok je davala izjavu, optužila aktuelnog premijera Nikolaja Azarova za korupciju.

Bonus video: