Ukrajinski ministar spašava medvjede od votke

Zarobljeni i dresirani medvjedi, koji su i ruski nacionalni simbol, su često korišćeni za zabavu u carskoj Rusiji, a u okviru nje i u Ukrajini
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2011. 16:51h

Ukrajinski ministar za zaštitu prirodne sredine Nikola Zločevski se ovih dana zarekao da će osloboditi sve medvjede koji se radi zabave gostiju drže po domaćim restoranima, gdje ih često tjeraju da piju alkohol.

Zarobljeni i dresirani medvjedi, koji su i ruski nacionalni simbol, su često korišćeni za zabavu u carskoj Rusiji, a u okviru nje i u Ukrajini, izvijestio je Rojters.

Takva praksa se održala i u samostalnoj Ukrajini, ali ministar Zločevski ističe da je ona nehumana i u današnje vrijeme neprihvatljiva.

"Koliko još možemo da tolerišemo mučenje životinja po restoranima, gdje ih pijani gosti tjeraju da piju votku?", upitao je ukrajinski ministar.

Zločevski napominje kako se u jednom domaćem rezervatu za divlje životinje ograđuje veliki komad zemljišta, na kojem će biti smješteno oko 80 medvjeda, koliko se računa da će biti oslobođeno iz ukrajinskih restorana i drumskih motela.

Bonus video: