obarao ruku

Putin je za zajedničku državu Rusije i Bjelorusije

Ruski premijer Putin izjavio je danas da ponovno ujedinjenje Rusije i Bjelorusije i uspostavljanje zajedničke države u potpunosti zavisi od volje bjeloruskog naroda
63 pregleda 0 komentar(a)
Putin, Foto: AFP
Putin, Foto: AFP
Ažurirano: 26.02.2019. 04:52h

Ruski premijer Vladimir Putin je izjavio danas da ponovno ujedinjenje Rusije i Bjelorusije i uspostavljanje zajedničke države u potpunosti zavisi od volje bjeloruskog naroda i da su oni ti koji treba da se bore za tu ideju, javljaju ruski mediji.

Putin je to rekao učesnicima foruma mladih "Seluiger-2011." na istoimenom jezeru u Tverskoj oblasti kada ga je jedan od učesnika pitao bi li Rusija i Bjelorusija mogle postati jedna država kao što je bilo u vrijeme Sovjetskog Saveza.

"To je moguće i prilično je poželjno, ali u potpunosti, stopostotno zavisivisi od volje bjeloruskog naroda", kazao je Putin.

Jedan mladić iz Bjelorusije rekao mu je da njegov narod to želi.

"Onda se poborite za to", rekao je premijer Rusije dodajući da postoje različiti pristupi integraciji u Bjelorusiji i da je važno da se čuje glas onih koji to zagovaraju.

"Međutim, uprkos svim problemima koje se s vremena na vrijeme pojavljuju u privrednoj sferi ili u energetskom sektoru, trebamo odati priznanje sadašnjem vođstvu republike i (bjeloruskom predsjedniku) Aleksandru Lukašenku koji ustrajno idu putem integracije s Rusijom", izjavio je Putin.