PRIJE 10 GODINA

Brejvik se operisao da bi imao savršeno arijevsko lice

Šef norveške obavještajne službe Jan Kristijansen izjavila je da 32-godišnji Brejvik, koji ima plavu kosu i plave oči, tvrdi da to nije njegov prirodni izgled
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2011. 10:10h

Norveški masovni ubica Anders Brejvik prije nešto više od deset godina podvrgao se estetskoj operaciji kako bi što više izgledao kao Arijevac.

To je danas objavio britanski "Dejli telegraf".

"Sjećam se da mi je jedne večeri Brejvik povjerio da je u SAD išao na estetsku hiruršku operaciju kako bi promijenio izgled svog nosa i brade. To mi je bilo malo čudno ali on se tada družio s ljudima koji su bili opsjednuti izgledom svog tijela", rekao je Brejvikov prijatelj koji je želio da ostane anoniman.

Prema njegovim riječima, Brejvik koji je u to vrijeme imao 21 godinu smatarao je potpuno normalno ovu operaciju kao vid poboljšanja izgleda.

Šef norveške obavještajne službe Jan Kristijansen izjavila je da 32-godišnji Brejvik, koji ima plavu kosu i plave oči, tvrdi da to nije njegov prirodni izgled.

"U Norveškoj ne postoji takav “prirodan arijevski izgled”. On izgleda baš kao da bi ga i Hitler želio na svojim plakatima. Ima savršeno, klasično arijevsko lice", izjavila je Kristijansen za "Sandej Tajms."

Anders Brejvik je priznao da je odgovoran za eksploziju bombe u Oslu kada je poginulo osam lica i masakr na ostrvu Utoja u kome je ubijeno 76 lica.