Kraljevska palata bila moguća Brejvikova meta

"Ne bih želio da komentarišem broj ili vrstu ciljeva koje je on imao na umu. To su očigledno ciljevi za teroristu, a ideja je da se zada udarac vladi", rekao je Hjort Brabi
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2011. 14:06h

Kraljevska palata i sjedište norveške vladajuće Radničke partije bili su na listi meta Andersa Beringa Brejvika, koji je odgovoran za smrt 77 osoba u Norveškoj, objavio je tabloid "Verdens Gang".

"Tokom saslušavanja, on (Brejvik) je rekao da je planirao da napadne druge ciljeve, ali da je 22. jula napao samo na sjedište vlade u Oslu i Utoju", ostrvo na kome je boravio podmladak Radničke partije, izjavio je za norveški tabloid tužilac Pal-Fredrik Hjort Krabi, prenio je AFP.

Prema pisanju lista, kraljevska palata je bila meta zbog svoje simboličke vrijednosti, dok je sjedište norveške vladajuće partije bilo meta zbog uloge te partije u stvaranju multikulturnog društva, koga se Brejvik gnušao.

"Ne bih želio da komentarišem broj ili vrstu ciljeva koje je on imao na umu. To su očigledno ciljevi za teroristu, a ideja je da se zada udarac vladi", rekao je Hjort Brabi.

Bonus video: