Nakon nesreće

Norveška policija poslije napada otvara nova radna mjesta

Holmen: Ministarstvo pravde je odlučilo da dodijeli 20 miliona kruna za osnivanje 100 novih radnih mjesta za one koji imaju diplome policijske škole, a do sada nisu mogli da se zaposle
0 komentar(a)
Norveška, masakr, Foto: Reuters
Norveška, masakr, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.07.2011. 17:05h

Policija u Oslu i u distriktu gdje se dogodio napad na omladinski kamp dobiće 20 miliona kruna (oko 2,6 miliona eura) za otvaranje sto novih radnih mjesta, saopštio je vodeći sindikat policije u Norveškoj.

"Ministarstvo pravde je odlučilo da dodijeli 20 miliona kruna za osnivanje 100 novih radnih mjesta" namijenjene prije svega onima koji imaju"diplome policijske škole, a do sada nisu mogli da se zaposle", izjavila je portparol sindikata Gri Jorun Holmen agenciji Frans pres.

"Ta nova sredstva su apsolutno neophodna. Osjeća se veliki umor među policajcima u Oslu i distriktu Norde Buskerud" gdje je ostrvo Utoja, "na kojem je u petak ubica pobio 68 mladih", rekla je ona.

Mnogi policijski službenici morali su da prekinu godišnje odmore i vrate se na posao, a nakon terorističkih napada u petak, mnogi među njima su bili prinuđeni da rade i do 24 sata dnevno.

Otvaranje novih radnih mjesta - 95 za Oslo i pet za Nordre Buskerud biće moguće "najkasnije za tri mjeseca", rekla je Holmen.

Norveška policija je kritikovana zbog spore intervencije poslije dvostrukog napada u petak u Oslu i na omladinski kamp Laburističke stranke na ostrvu Utoja, kada je ukupno poginulo 76 ljudi.