Policija traga za opasnim čovjekom koji nema veze sa Brejvikom

Kofer koji je očito bio bez vlasnika pronađen je na peronu s kojeg ide voz koji prevozi putnike do aerodroma
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2011. 10:19h

Norveška policija saopštila je da traga za jednim nestabilnim i opasnim čovjekom, ističući da prethodno saopštenje da je ta osoba povezana sa masovnim ubicom Andersom Beringom Brejvikom- nije tačno.

"Poslali smo obavještenje različitim službama u kojem smo naveli da ćemo ga uhapsiti i odvesti doktoru, ali to nema veze sa napadima od petka", saopštio je portparol policije, javio je AFP.

Norveška televizija NRK ranije je javila da policija traga za osobom koja se identifikuje sa Brejvikom i da je objavila fotografiju 42-godišnjeg čovjeka koji je u ponedeljak pušten iz zatvora, gdje je bio priveden zbog napada na policijsku stanicu i upućivanja prijetnji policiji.

Ukinuta uzbuna na železničkoj stanici u Oslu

Norveška policija saopštila je danas da tokom pretrage željezničke stanice u Oslu, koja je jutros na kratko evakuisana, nije pronađeno ništa sumnjivo i da je ukinuta opasnost od podmetnute bombe.

"Nije pronađeno ništa sumnjivo i svi bezbednosni kordoni su uklonjeni", navodi se u saopštenju policije nakon što je tim za demontiranje bombi upućen na železničku stanicu na kojoj je pronađena jedna torba ostavljena u autobusu, javio je AFP.

"Pretražili smo ceo autobus i nismo pronašli ništa" rekao je jedan policajac za norvešku televiziju, ističući da je stanica evakuisana pošto je jedan čovjek viđen kako "na čudan način" izlazi iz autobusa parkiranog ispred stanice, u kojem je zatim pronađena torba.

Uništen eksploziv na Brejvikovoj farmi

Norveška policija je sinoć uništila eksploziv pronađen na farmi u gradiću Rena, koju je koristio Anders Bering Brejvik, koji je priznao da je izveo napad u Oslu i pucnjavu na ostrvu Utoja u petak, u kojima je ubio 76 ljudi.

Bonus video: