Brejvikov otac u šoku, vijest o napadu saznao preko interneta

Breivik je svog oca pominjao u dokumentu koji je objavio na Internetu, rekavši za njega da je bio diplomata poslat u London i Pariz i koji se ponovo oženio poslije njegovog rođenja
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2011. 17:04h

Otac Andersa Behringa Breivika, koji je u dva napada ubio 93 osobe, kaže je da je u šoku i da je vijest o tome saznao putem Interneta.

"Čitao sam vijesti na Internetu i iznenada sam vidio njegovo ime i fotografiju. U šoku sam, apsolutno je užasno da to čujem", izjavio je Jens Brejvik norveškom listu "Verdens Gang".

Otac Brejvik, koji živi u Francuskoj i razveden je od Breivikove majke, rekao je da ništa nije znao o planovima svog sina i da sa njim nije bio u kontaktu od 1995. godine.

"Nikada nismo živjeli zajedno, ali smo bili u kontaktu tokom njegovog detinjstva", rekao je Brejvik stariji.

On je dodao da je osumnjičeni za bombaški napad u Oslu i pucnjavu na norveškom ostrvu Utoja bio običan dječak, ne mnogo komunikativan

On je dodao da je osumnjičeni za bombaški napad u Oslu i pucnjavu na norveškom ostrvu Utoja bio običan dječak, ne mnogo komunikativan i da nije bio zainteresovan za politiku u to vrijeme.

Breivik je svog oca pominjao u dokumentu koji je objavio na Internetu, rekavši za njega da je bio diplomata poslat u London i Pariz i koji se ponovo oženio poslije njegovog rođenja, dok se njegova majka udala za vojnika.

"Imao šam dobar odnos sa njim i njegovom novom suprugom dok nisam napunio 15 godina", napisao je Breivik u svom "manifestu" od 1.500 strana

On je dodao da su njegov biološki otac i njegova supruga tražili starateljstvo nad njim, ali da im to nije dozvolio norveški sud.

"Imao šam dobar odnos sa njim i njegovom novom suprugom dok nisam napunio 15 godina", napisao je Breivik u svom "manifestu" od 1.500 strana, u kome napominje da su mu oba biološka roditelja bili pristalice Laburističke partije.

Bonus video: