Šef londonske policije izjavio da je 10 službenika radilo za "News of the world"

Premijer Dejvid Kameron je zbog sve dublje krize u vezi sa skandalom skratio svoju posjetu Južnoj Africi
0 komentar(a)
pol stivenson, Foto: Mirror.co.uk
pol stivenson, Foto: Mirror.co.uk
Ažurirano: 19.07.2011. 15:02h

Šef londonske policije Pol Stivenson izjavio je da je 10 od 45 novinara u njegovom odeljenju za štampu ranije radilo za tabloid "News of the world", ali je demantovao da je bilo nedozvoljenih kontakata.Stivenson je u svjedočenju pred Pravnim komitetom britanskog parlamenta, koji istražuje slučajeve objavljivanja prisluškivanih telefonskih razgovora u ugašenom tabloidu priznao da je bio neprijatno iznenađen kada je saznao da bivši izvršni direktor tog lista Nil Volis angažovan kao konsultant za medije u policiji.

Na pitanje o njegovom odnosu sa Volisom, koji je uhapšen prošle sedmice, Stivenson je odgovorio da "nema razloga za povezivanje Volisa sa prisluškivanjem telefona" u vrijeme dok je bio angažovan u policiji 2009. godine.

Stivenson, koji je odlazeći šef londonske policije jer je juče saopštio da napušta to mjesto, priznao je da je poslije svega što se pojavilo u novinama krajnje neprijatno što je Volis radio u policiji.

Pred odborom britanskog parlamenta u toku dana biće saslušani vlasnik Njuz korporacije Rupert Mardok

Pred odborom britanskog parlamenta u toku dana biće saslušani vlasnik Njuz korporacije Rupert Mardok, njegov sin Džejms i bivša direktorka britanskog ogranka te kompanije Rebeka Bruks.Automobil sa Rupertom Mardokom stigao je tri sata prije saslušanja ispred zgrade parlamenta, ali je odmah bio okružen velikim brojem kamermana i fotoreportera, poslije čega se vozač udaljio da bi se ponovo vratio pola sata prije početka saslušanja.Poslanici su najavili da će postavljati pitanja u vezi sa dokazima Rebeke Bruks i Endija Kolsona, oboje bivših urednika sada ugašenog tabloida "Njuz of d vorld", koje su oni dali na jednom ranijem saslušanju iz 2003. godine.

Saslušanje je javno i može da se prati preko televizije

Saslušanje je javno i može da se prati preko televizije.

Premijer Dejvid Kameron je zbog sve dublje krize u vezi sa skandalom skratio svoju posjetu Južnoj Africi, i pozvao britanski parlament da u srijedu sazove hitnu sjednicu.

Bonus video: