Poziv djevojkama da se skinu u znak podrške Putinu

U oktobru prošle godine, grupa studenata novinarstva pozirala je u donjem vešu za kalendar štampan povodom Putinovog 58. rođendana.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 08:04h

Na Internetu je krenula kampanja koja poziva mlade žene da skinu odjeću, u znak podrške premijeru Rusije Vladimiru Putinu na predsjedničkim izborima sljedeće godine.

Kampanja pod nazivom "Putinova vojska" prikazuje video snimak studentkinje plavuše nazvane Dajana, koja šeta moskovskim ulicama u visokim potpeticama i crnom odelu, a zatim crvenim karminom napiše: "Skinuću odjeću za Putina!" i počinje da se svlači.

Rojters navodi da je poziv devojkama da takvim gestovima povećaju Putinove šanse za pobedu upućen zbog predsjedničkih izbora, zakazanih za mart sledeće godine.

Putin je bio predsjednik Rusije između 2000. i 2008. godine, prije nego što je to mjesto prepustio Dmitriju Medvedevu.

"Cilj: Putina za predsjednika!", moto je stranice na društvenom sajtu vkontakte.ru/armiaputina ruskom pandanu Facebook-a.

Tokom sovjetske ere, skidanje u reklamama bilo je tabu, ali sada je to uobičajena praksa, protiv koje se bore ruske feministkinje.

Za sada nije jasno ko je pokrenuo kampanju, postavljenu na blog parlamentarca Kirila Šitova iz Putinove vladajuće stranke Jedinstvena Rusija.

U oktobru prošle godine, grupa studenata novinarstva pozirala je u donjem vešu za kalendar štampan povodom Putinovog 58. rođendana.

Galerija

Bonus video: