DO POSLJEDNJEG...

Kameron: Britanija u Libiji može ostati koliko je potrebno

Britanija može održavati svoju vojnu kampanju u Libiji koliko je potrebno, rekao britanski premijer Dejvid Kameron odgovarajući na sumnje viših britanskih vojnih čelnika.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 18:18h

Britanija može održavati svoju vojnu kampanju u Libiji koliko je potrebno, rekao britanski premijer Dejvid Kameron odgovarajući na sumnje viših britanskih vojnih čelnika o tome koliko dugo Velika Britanija može ostati vojno uključena.

"Potpuno sam uvjeren da možemo održati taj pritisak, mi možemo održavati tu misiju koliko je potrebno", rekao je Kameron na konferenciji za štampu. "Vrijeme je na našoj, a ne Gadafijevoj, strani".

Britanski vojni čelnici požalili su se na pritisak borbe koja se vodi na dva ratišta , u Avganistanu i u Libiji, dok se oružane snage suočavaju sa smanjenjem izdvajanja za vojsku kako bi se ograničio budžetski manjak.

List Dejli Telegraf je prenio izvještaj zapovjednika vazdušnih snaga (RAF) Sajmona Brajanta u kojemu kaže da je avijacija u mnogim područjima "pregrijana" i da je moral među pilotima slab.

Brajant, koji vodi borbene operacije RAF-a, ocijenio je da će sposobnost vazdušnih snaga da odgovore na nepredviđene događaje biti narušena ako kampanja u Libiji potraje i poslije avgusta, izvijestio je Dejli Telegraf.

Izvještaj je predan članovima parlamenta prošli mjesec, napisao je list.

Preporučujemo za Vas