Srbin seksi slikama ucjenjivao kralja Švedske

Nekadašnji bokser iz Kragujevca, koji živi u Švedskoj, vlasnik je noćnog kluba, u koji je nekada navraćao i švedski kralj Karl Gustav.
312 pregleda 0 komentar(a)
Mile Marković, Foto: Blic.rs
Mile Marković, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 21.06.2011. 09:59h

Srpski biznismen Mile Marković, koji je prijetio da će objaviti kompromitirajuće fotografije kralja Švedske Gustava u društvu striptizeta i prostitutki, uhapšen je u petak u Stokholmu.

Pošto su ga na aerodromu detaljno pretresli policajci i carinici, 50-godišnji Marković je taksijem otišao do stana, gdje je uhapšen zbog navodnih prijetnji policajcu na aerodromu.

Oduzet mu je laptop i mobilni telefon, a pošto je dan proveo u pritvoru, pušten je da se brani sa slobode.

""Ti ne možeš u Švedsku", rekao mu je carnik na aerodromu "Arlandi" u Stokholmu. Mile se pobunio i pozvao se na činjenicu da je švedski državljanin, a carinik je govorio "da samo postupa po naređenju", rekao je švedskim novinarima Markovićev prijatelj, koji je sa njim doletio iz Beograda.

"Mile Marković i ja još ne znamo šta se zapravo događa. Policija je pretresla Miletov stan, oduzelu jedan njegov računar i dva mobilna telefona. Osumnjičen je za neke, navodne, prijetnje policiji, ali nikakvi detalji i dokazi oko toga nam nisu saopšteni - rekao je Tomas Martison, švedski advokat Mileta Markovića, a prenose "Novosti".

Nekadašnji bokser iz Kragujevca, koji živi u Švedskoj, vlasnik je noćnog kluba, u koji je nekada navraćao i švedski kralj Karl Gustav.

Marković je zimus objelodanio "da posjeduje video-snimke švedskog kralja sa lakim damama".

Vlasti su ignorisale njegovu knjigu "Nevoljni monarh Karl Gustav Šesnaesti", koja je uzdrmala švedsku kraljevsku kuću. Kada se Marković jednom prilikom pojavio na televiziji sa velikim zlatnim lancem i krstom na grudima, Državna uprava za prinudnu naplatu dugova oduzela mu je taj nakit vrijedan 21.000 eura.

I da posjedujem te fotografije, ne osjećam se krivim, jer posjedovanje istinitih slika nije krivičlno djelo

Prijatelji Mileta Markovića i njegov advokat vjeruju da je hapšenje povezano sa kompromitujućim snimcima švedskog kralja.

"Riječ je o maltretiranju i policijskoj provokaciji", zaključio je jedan Miletov prijatelj.

Na pitanje novinara lista "Ekspresen" da li je uhapšen zbog moguće pretnje kralju Karlu Gustavu, da će da objavi njegove inkriminisane fotografije i da je policija te snimke zaplenila, Mile Marković je odgovorio:

"U kompjuteru, koji mi je policija oduzela, ne držim fotografije švedskog kralja Karla Gustava. I da posjedujem te fotografije, ne osjećam se krivim, jer posjedovanje istinitih slika nije krivičlno djelo. Strijepim, međutim, da ne dođe do manipulacija i da mi se neke druge fotografije ubace u kompjuter i poture", odgovorio je Mile Markovićm prenose "Novosti".

Predstavnica švedske savezne policije Ilva Vosksbi odbila je da komentariše hapšenje i saslušavanje Mileta Markovića.

Bonus video: