Belgijanci nalazili žene u Kamerunu preko interneta, pa misteriozno umirali

Porodicama sve desetorice telefonom su se nešto kasnije javile navodne nesuđene afričke nevjeste ispričale sličnu priču o smrti "mladoženja".
0 komentar(a)
Kompjuter, Foto: Shutterstock.com
Kompjuter, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.06.2011. 16:27h

Desetorica Belgijanaca iz različitih krajeva zemlje, koji se međusobno nisu poznavali, ispraznili su svoje račune u banci i odljeteli u Afriku, u nadi da će se tamo vjenčati sa ženama sa kojima su se upoznali preko interneta.

U Jaundeu, glavnom gradu Kameruna, nisu našli bračnu sreću, već iznenadnu smrt, prenosi Blic.

Porodicama sve desetorice telefonom su se nešto kasnije javile navodne nesuđene afričke nevjeste i kroz plač ispričale sličnu priču o tome kako se nesrećni mladoženja naprasno razbolio od neke misteriozne bolesti i umro.

Belgijska policija, koja je pokrenula istragu o ovim slučajevima, sumnja da su preminuli muškarci nastradali kao žrtve bande prevaranata, koja ih je otrovala kako bi došla do novca koji su ponijeli sa sobom da bi započeli nov život sa lijepim Afrikankama.

Jedna od žrtava bio je i Mikael Pijetkvin iz Brisela (30).

Pijetkvinov otac je policiji saopštio da mu je sin pre nestanka telefonirao i ispričao kako ga buduća žena tera da jede nekakvu “ljubavnu biljku”, koja bi trebalo da mu poboljša potenciju, i to je bilo posljednje što su od njega čuli.

Svih 10 slučajeva dogodilo se u proteklih pet godina.

Belgijsko ministarstvo inostranih poslova smatra da ima osnova za sumnju da smrt nesuđenih mladoženja nije bila prirodna i preduzelo je korake radi saradnje sa kamerunskim vlastima oko istrage koja je trenutno usredsređena na Jaunde.

Bonus video: