BORBA PROTIV CENZURE

Grupa hakera "Anonimus" napala sajtove turske vlade

Anonimus je izjavio da turska vlada podiže cenzuru na nov nivo zato što će joj novi sistem filterisanja omogućiti da prati aktivnost korisnika na internetu
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2011. 15:57h

Hakerska grupa Anonimus izjavila je da je započela DOS napade na sajtove turske vlade u znak protesta zbog novog zakona o uvođenju filtriranja na internetu.

U četvrtak uveče je sajt državne telekomunikacione kompanije, koji je predložio filtriranje, bio nedostupan. Anonimus se pritom možda suprotstavio turskim hakerskim grupama koje su prijetile da će napasti sajtove Anonimusa, čiji sajt s vijestima nije bio dostupan u četvrtak uveče.

U Turskoj se bune zbog novih zakona o upotrebi interneta koji će stupiti na snagu dvadeset drugog avgusta i propisuju da će korisnici morati da izaberu jedan od četiri filtera prije nego što pristupe internetu.

Grupa Anonimus je prošle nedjelje napala i sajt jedne indijske vladine IT organizacije u znak protesta zbog korupcije

Anonimus je izjavio da turska vlada time podiže cenzuru na nov nivo zato što će joj novi sistem filterisanja omogućiti da prati aktivnost korisnika na internetu.

Grupa Anonimus je prošle nedjelje napala i sajt jedne indijske vladine IT organizacije u znak protesta zbog korupcije i vladine akcije protiv demonstranata koji zahtevaju kraj korupcije.