JOŠE JEDAN POLITIČAR

Britanski poslanik optužen za napastvovanje

Britanski mediji objavili su da je napadač Endrju Bridžn, poslanik iz redova konzervativaca iz pokrajine Lesteršir, ali on nije bio dostupan za komentar
0 komentar(a)
endrju bridžn, Foto: Aboutmyarea.co.uk
endrju bridžn, Foto: Aboutmyarea.co.uk
Ažurirano: 26.02.2019. 11:18h

Poslanik britanskog parlamenta uhapšen je pod sumnjom da je seksualno napastvovao jednu ženu u centru Londona, kazao je Rojtersu izvor blizak policiji.

Britanski mediji objavili su da je napadač Endrju Bridžn, poslanik iz redova konzervativaca iz pokrajine Lesteršir, ali on nije bio dostupan za komentar.

Londonska policija je navela u saopštenju da je „jedan 46-godišnjak uhapšen pod sumnjom da je seksualno napastvovao 29-godišnjakinju... u ranim jutarnjim satima“, te da je „oslobođen uz kauciju“ i da je pojavljivanje pred sudom zakazano sredinom jula.

Britanski „Gardijan“ je naveo da napadnuta žena radi u zgradi parlamenta, ali da nije zaposlena u Bridžnovoj kancelariji.

Vladajuća konzervativna partija je odbila da prokomentariše događaj, a njen portparol je naveo da je to „stvar policije“.

Bridžn je oženjen i otac je dvoje djece. Otkako je postao član parlamenta u maju, nije se isticao.

Najistaknutiji nastup Bridžna bio je u utorak kada je branio reformu Nacionalne zdravstvene službe koju su predložili konzervativci rekavši: „Ukoliko se ova reforma ne usvoji, to će značiti da popuštamo pred staljinističkim protekcionističkim elementima.“