UHAPŠENI U BIH

Krojfa povezuju sa zapljenom u Španiji

Kako je navedeno u saopštenju Tužilaštva, uhapšeni se sumnjiče da su učestvovali u međunarodnom švercu kokaina, koji je oduzet u Španiji
0 komentar(a)
S1602_1, Foto: 24sata.hr
S1602_1, Foto: 24sata.hr
Ažurirano: 26.02.2019. 14:31h

Policija BiH uhapsila je u Čapljini i Tomislavgradu trojicu osumnjičenih za šverc kokaina zaplijenjenog u Španiji, prenio je hrvatski „Index”.

Državno tužilaštvo BiH saopštilo je da je u Čapljini uhapšen Miljenko Žaja zvani Krojf, dok su u Tomislavgradu uhapšeni braća Petar i Anto Ćosić.

Kako je saopštilo Tužilaštvo, Krojf je uhapšen zbog sumnje da je umiješan u međunarodnu trgovinu kokainom.

Sva trojica su osumnjičeni za organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga.

Po naredbi Tužilaštva BiH, koje već duže vremena sarađuje sa policijskim i istražnim organima pet evropskih država, u vezi sa međunarodnim švercom i preprodajom kokaina pripadnici policije MUP-a Republike Srpske sa kolegama iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i Kantona 10 izvršili su pretrese i hapšenja u Čapljini i Tomislavgradu, a izvršeni su i pretresi stambenih i poslovnih objekata koji su osumnjičeni koristili, kao i pretresi njihovih motornih vozila.

Kako je navedeno u saopštenju Tužilaštva, uhapšeni se sumnjiče da su učestvovali u međunarodnom švercu kokaina, koji je oduzet u Španiji.

Žaja je državljanin BiH za kojim je zagrebački Županijski sud raspisao međunarodnu potjernicu zbog podstrekavanja na ubistvo Nika Mioča 1991, kao i zbog pomaganja u ubistvu Petra Brajkovića u Njemačkoj iste godine.

Županijski sud u Zagrebu sudi Miljenku Žaji Krojfu u odsustvu, jer je on poslije raspisivanja potjernice u Hrvatskoj pobjegao u BiH.