Kompjuter kanibala naveo policiju na grob dvije nestale žene

"Riječ je o tijelima dvije žene kojima su bili odrezani neki djelovi tijela. Ti djelovi koji nedostaju odgovaraju onim fotografijama koje je Čurko slao mejlom u Švajcarsku"
0 komentar(a)
kompjuter, Foto: Shutterstock.com
kompjuter, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 17.05.2011. 17:03h

Podaci koje je slovačka policija našla u kompjuteru pokojnog Mateja Čurka iz mjesta Sokol na istoku Slovačke, optuženog za kanibalizam i pokušaj ubistva policajaca, navele su je na trag groba u kome su nađena dva ženska tela, bez nekih djelova.

U šumi kraj mjesta Kisak blizu Košica gdje je policija uhapsila i teško povrijedila Čurka 10. maja kada je trebalo da se sastane sa jednim Švajcarcem koji je pristao da bude ubijen i pojeden, slovački policajci našli su oltar i plitak grob prekriven folijom.

"Riječ je o tijelima dvije žene kojima su bili odrezani neki djelovi tijela. Ti djelovi koji nedostaju odgovaraju onim fotografijama koje je Čurko slao mejlom u Švajcarsku", kazao je na konferenciji za novinare šef slovačke policije Jaroslav Spišjak.

Ostaci jednog tijela bili su nagi, dok je na drugom bila odjeća i ona po riječima Spišjaka odgovara odjeći u kojoj je nestala prošle godine studentkinja Lucija koja je prije svog nestanka tražila na internetu nekoga ko će je ubiti.

Spišjak vodeći računa o porodici te dvije nestale djevojke nije želio da precizira morbidne detalje u kakvom stanju su nadjena tela ni da li je Čurko zaista pojeo odrezane djelove.

"Saosjećam duboko sa porodicama. Ne želim da o tome govorim", kazao je Spišjak novinarima.

Na mjestu su nadjena i užad i neka vrsta improvizovanog oltara sa cvijećem.

Prvom slovačkom kanibalu, 43-godišnjem kompjuterskom programeru, za susjede uzornoj glavi porodice, ocu dvije maloljetne ćerke, članu streljačkog kluba vojnih rezervista, slovačka policija ušla je u trag na osnovu dojave jednog Švajcarca.

On je odgovorio na poziv Čurka na internetu koji je tražio žrtvu koja pristaje da bude omamljena, bezbolno ubijena a da je Čurko zatim rašćereči i pojede.

Bonus video: