TRAŽIO ŽRTVE

Slovački kanibal zamalo izveo ubistvo koje je dogovorio preko interneta

Umjesto Švajcarca željnog da ga slovački kanibal ubije i pojede na susret je došao prerušeni policijski agent
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2019. 15:54h

Slovačka policija je u okolini Košica teško ranila 43-godišnjeg muškarca, kanibala, koji je preko interneta tražio žrtve koje žele da umru i pristaju da njihovo tijelo bude pojedeno, javlja Beta."Jedan Švajcarac se prijavio na poziv da ga kanibal ubije, raščereči i pojede. Kada je shvatio da čovjek to misli ozbiljno, sve je prijavio švajcarskoj policiji, koja je preko Interpola kontaktirala nas", kazao je na konferenciji za novinare šef slovačke policije Jaroslav Spišjak.Ministar unutrašnjih poslova Danijel Lipšic objasnio je da je akcija pripremana od 6. maja, a Švajcarac se dogovorio sa kanibalom da ga ovaj ubije negdje u šumama istočne Slovačke.

Kada je policija pokušala da ga uhapsi, Slovak je počeo da puca

"Njihov susret je dogovoren za jutro 10. maja u opštini Kisak", kazao je Lipšic.

Na susret došao prerušeni agent

Umjesto Švajcarca željnog da ga slovački kanibal ubije i pojede na susret je došao prerušeni slovački policijski agent, a sa njim i policajci kao pojačanje. Kada je policija pokušala da ga uhapsi, Slovak je počeo da puca i povrijedio policajca koji se pretvarao da je njegova žrtva, ali su i nesuđenog ubicu pet puta prostrijelili policijski snajperisti.I policajac i kanibal su sa teškim povredama prevezeni u bolnicu.

Vijest da se u njihovoj opštini odigralo tako nešto šokirala je mještane Kisaka

Ministar Lipšic je kazao da su kod povrijeđenog nesuđenog ubice nađena četiri komada legalno prijavljenog oružja i da je najverovatnije riječ o članu nekog streljačkog kluba.

"Mještani su nervozni i plaše se"

Vijest da se u njihovoj opštini odigralo tako nešto šokirala je mještane Kisaka.

Kanibalu prijeti doživotna robija