Šok na Ostrvu: Dokumentarac dokazuje da je Lejdi Di znala kako će poginuti?

Film će se prikazivati širom svijeta, ali ne i u Velikoj Britaniji
149 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 16:14h

Na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu premijerno će biti prikazan dokumentarni film pod nazivom "Unlawful Killing" u režiji Kejta Alena, a koji iznosi dokaze o tome da je princeza Dajana, navodno, ubijena.

Kontroverzni film donosi fotografije princeze Dajane nastale svega nekoliko trenutaka nakon nesreće 1997. godine u Parizu.

Film traje sat i po a režirao ga je i producirao britanski glumac, Alen, koji je za to dobio snažnu podršku Mohameda Fajeda, oca Dodija Fajeda, Dajaninog ljubavnika koji je s njom poginuo u udesu u pariškom tunelu 1997. godine.

Nakon višemjesečne istrage zaključeno je kako je za smrti Lejdi Di i njenog ljubavnika kriv pijani vozač Henri Pol koji je takođe poginuo

U filmu je prikazano i kako Dajana govori prijateljici kako je kraljevska porodica mrzi i da hoće da je zatvore u ludnicu. Princeza je pomenula da princ Čarls planira da je ubije u saobraćajnoj nesreći, što je povjerila pismu prijateljici.

Dokumentarac će se prikazivati širom svijeta, ali ne i u Velikoj Britaniji.

"Šteta jer u vrijeme kada uzbuđenje nedavnog kraljevskog vjenčanja republikance šalje u delirijum, film bi bio dobro sredstvo smirenja", rekao je Alen, autor filma.

Kejt Alen, otac poznate pjevačice Lili, dokumentarcem je već izazvao brojne kontroverze među bliskim prijateljima poginule princeze.

Film će pokušati da dokaže kako je za nesreću princeze Dajane odgovoran britanski establišment.

Nakon višemjesečne istrage zaključeno je kako je za smrti Lejdi Di i njenog ljubavnika kriv pijani vozač Henri Pol koji je takođe poginuo.

Sud je dio odgovornosti prebacio i na paparace koji su na skuterima pratili par.

Galerija

Bonus video: