Berluskoni: Sudije su rak demokratije

Berluskoni negira sve optužbe i tvrdi da su milanski magistrati politički pristrasni ljevičari
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 19:51h

„Postoji nešto nevjerovatno oko cijelog ovog postupka“, kazao je Berluskoni za vrijeme pauze.

Premijer je optužen da je sa 600.000 dolara podmitio britanskog advokata Dejvida Majlsa, kako bi o njegovim poslovnim interesima davao lažne iskaze, prenio je Rojters.

On je kazao da su optužbe u više od 20 drugih slučajeva koji se protiv njega vode neosnovane.

„Ukoliko ovo nije rak demokratije onda ste vi sa druge planete“, rekao je Berluskoni.

Berluskoni negira sve optužbe

Italijanski premijer suočava se i sa dvije optužbe za korupciju, i – nakontroverznijom – za navodne seksualne odnose sa maloljetnom trbušnom plesačicom, a zatim i zloupotrebu službenog položaja kako bi to zataškao.

Berluskoni negira sve optužbe i tvrdi da su milanski magistrati politički pristrasni ljevičari koji žele da ga unište. On gotovo svakodnevno napada magistrate, ali njegova posljednja opaska jedna je od najekstremnijih do sada izrečenih.

Italijanski predsjednik Đorđo Napolitano, koji je često pokušavao da Berluskonija dovede u red, stao je u odbranu magistrata, kazavši da se sa njima mora postupati „sa poštovanjem“.

Berluskoni je poručio da će od italijanskog parlamenta zatražiti osnivanje istražne komisije, koja bi trebalo da ispita etiku magistrata.

Posljednja istraživanja javnog mnjenja sugerišu da su lokalni izbori – zakazani za narednu sedmicu - lakmus test snage vlade desnog centra, čiji imidž su ukaljali Berluskonijev slučaj „Rubigejt“ i problemi sa zakonom.

Bonus video: