Novi detalji sa suđenja Silviju Berluskoniju

"Mineti je bila tamo sa svojim poprsjem, bez prestanka je ljubila Berluskonija", piše u transkriptu razgovora
0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.05.2011. 13:26h

Tužioci traže da bude pozvana bivša zubna tehničarka za koju vjeruju da je povezivala Berluskonija sa prostitutkama.

Nikol Mineti (25) jedna je od troje Berluskonijevih saradnika koji se suočavaju sa optužbama koje kontroverznog premijera terete za plaćanje maloljetnicama za seks.

Gospođica Mineti, čija je majka Britanka, je kako tvrde tužioci povezivala Berluskonija sa mladim ženama koje su učestvovale na njegovim "bunga banga" žurkama.

Izraz "bunga banga" - koji je jedan od najtraženijih pojmova na internetu - označava seksualne igre koje su se održavale nakon večere u Berluskonijevoj vili pored Milana.

Od zubne tehničarke do članice Savjeta Lombardije

Gospođica Mineti je liječila Berluskonijeve zube nakon što je pogođen statuom u incidentu koji se dogodio 2009. godine. Izazvala je opšte iznenađenje kad se kandidovala na lokalne izbore prošle godine i dobila mjesto u Savjetu za regiju Lombadija.

Gospođica Mineti i još dvoje koji su umiješani, optuženi su da su našli 33 djevojke za zabavu

Podaci koji su se nedavno našli u javnosti iznose telefonske transkripte razgovora bivšeg policajca koji prepričava prijatelju detalje sa "bunga banga" zabava.

On je rekao: "Mineti je bila tamo sa svojim poprsjem, bez prestanka je ljubila Berluskonija. Sve je izgledalo kao javna kuća. Sve djevojke su dobijale prstenje i ogrlice."

Gospođica Mineti i još dvoje koji su umiješani, optuženi su da su našli 33 djevojke za zabavu - atraktivne TV zvijezde, kraljice ljepote i modele, a među njima je bila i trbušna plesačica Karima El Mahroug.

Imala je 17 godina kad je prvi put došla kod Berluskonija

Tužioci tvrde da je u tom trenutku Karima El Mahroug imala samo 17 godina i da je Berluskoni platio novcem i nakitom - kao i ostale djevojke - da bi od nje dobio seks. U Italiji se plaćanje maloljetnice za seks smatra maljoljetničkom prostitucijom i kažnjava se zatvorom do 3 godine.

Berluskonije je trenutno u procesu suđenja za seksualne prekržaje i za zloupotrebu položaja zato što je oslobodio gospođicu El Mahroug kad je uhapšena u maju prošle godine.

Tužioci tvrde da je Berluskoni policiji rekao da je djevojka, koja je u tom trenutku imala 19 godina, u rodbinskoj vezi sa egipatskim predsjednikom Hosnijem Maubarakom i da bi trebalo da je oslobode da bi izbjegli diplomatski incident.

Tri faze zabava

U svojoj izjavi, milanski tužilac Edmondu Bruti Liberti je rekao: "Tražili smo da se Nikol Mineti, Emilio Fede i Lele Mora pojave na sudu zbog optužbi da su dobavljali odrasle i maloljetne prostitutke u Milano između septembra 2009. i maja 2010."

Gospođica Mineti, Fede i Mora odbacuju optužbe, kao i Berluskoni, tvrde da su zabave bile obične večere

On je rekao da postoje dokazi o prisustvu gospođice El Mahroug na najmanje 13 zabava u Berluskonijevoj vili, a da je tu stigla zahvaljujući Fedeu.

Gospodin Liberati je dodao: "Zabave su imale tri faze: prvi dio je bila večera, nakon toga počinjao je dio "bunga banga" tokom kojeg je bilo erotskog plesa i striptiza prije posljednjeg dijela kad su djevojke dobijale novac za intimne odnose sa premijerom, nakon čega su provodile noć sa njim."

Gospođica Mineti, Fede i Mora odbacuju optužbe, kao i Berluskoni, tvrde da su zabave bile obične večere. Njihov slučaj odvojen od Berluskonijevog jer su tužioci tražili brzu istragu za premijera.

Novinari nisu mogli da dobiju gospođicu Mineti i njenog advokata, dok je Fede jednostavno rekao: "Očekivao sam ovo. Ovo će stići do suda gdje ćemo imati šansu da dokažemo svoju nevinost."

Bonus video: