OGLASILA SE PRVI PUT OD TROVANJA

Julija Skripalj: Probudila sam se prije nedjelju dana, sve sam jača

U saopštenju koju je u njeno ime izdala britanska policija, Julija je navela da se nada da će javnost poštovati njenu privatnost i privatnost njene porodice tokom perioda oporavka
1 komentar(a)
Sergej Skripalj trovanje, Foto: Reuters
Sergej Skripalj trovanje, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2018. 15:03h

Ćerka dvostrukog ruskog špijuna Julija Skripalj, koja je zajedno sa ocem bila otrovana nervnim agensom, izjavila je danas da se probudila prije više od nedjelju dana i da joj je drago što može da izjavi da je svakim danom sve jača i jača.

U saopštenju koju je u njeno ime izdala britanska policija, Julija je navela da se nada da će javnost poštovati njenu privatnost i privatnost njene porodice tokom perioda oporavka, prenio je Rojters.

Bratanica Sergeja Skripalja, Viktorija, prethodno je, prema snimku koji je emitovala ruska državna televizija, razgovarala sa Julijom, koja joj je rekla da se i ona i njen otac oporavljaju i da se nada da će ona uskoro napustiti bolnicu.

Bratanica bivšeg kontrašpijuna Sergeja Skripalja, koji je otrovan u Velikoj Britaniji zajedno sa ćerkom Julijom prošlog mjeseca, Viktorija Skripalj, izjavila je ranije danas da planira da otputuje u Britaniju i da pokuša da vrati Juliju nazad u Rusiju.

Viktorija Skripalj je u srijedu rekla za rusku državnu televiziju da je aplicirala za britansku vizu, ali da nije sigurna da li će joj britanske vlasti dozvoliti da vidi sestru Juliju i strica Sergeja, prenosi Rojters.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim agensom "novičok" u britanskom gradu Solzberiju 4. marta, a Britanija je za napad optužila Rusiju, koja je oštro odbacila te optužbe, što je dalje vodilo ka masovnim diplomatskim protjerivanjima između Zapada i Rusije.

Preporučujemo za Vas