Francuske vlasti tragaju za ocem koji je ubio suprugu i četvoro djece

Francuske vlasti u subotu su izdale međunarodni nalog za hapšenje osumnjičenog ubice Ksavijea Dupon de Ligonea, na osnovu dokaza da je pažljivo isplanirao ubistvo svoje supruge i četvoro djece.
0 komentar(a)
Dupon, Foto: Beta/AP
Dupon, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.04.2011. 10:57h

Za 50-godišnjim privrednikom De Ligoneom je izdat nalog za hapšenje nakon što su tijela njegove supruge i djece uzrasta od 13 do 20 godina u četvrtak iskopana u vrtu njihove porodične kuće u Nantu, u Bretanji.

Obdukcija izvršena na tijelima žrtava pokazala je da je u njih "metodično" pucano iz vatrenog oružja kalibra 22 milimetra, slično onome koji je De Ligone koristio na vježbama gađanja u lokalnom streljačkom klubu Nant.

Supruga Agnes (49), kćerka An (16), i sinovi Artur (20), Tomas (18) i Benoa (13) očito su upucani nekoliko puta u glavu dok su spavali, oko 3. ili 4. aprila, a u toku su testovi koji će pokazati jesu li prethodno bili drogirani.

Nestali Dupon De Ligone posljednji je puta viđen 15. aprila, kada je napustio jeftini hotel u regiji Var, na francuskoj sredozemnoj obali, ostavivši porodični automobil na parkingu, prenosi Hina.

Tužitelj u Nantu Ksavie Ronsin, koji je objavio međunarodnu potjernicu, kazao je da je Dupon de Ligone bio u financijskim teškoćama, s dugovima od najmanje 50.000 eura i prijavljenim prihodom od samo 4000 eura godišnje.

Bonus video: