Fejsbuk uklonio sliku muškaraca koji se ljube, a onda se izvinio zbog greške

Organizovani su protesti nakon što su dva gej muškarca udaljena iz paba Džon Snou nakon što su se "ljubili u javnosti".
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2011. 11:36h

Fotografija dvojice muškaraca koji se ljube uklonjena je sa Fejsbuka zbog kršenja pravila sajta.

Korisnik koji je postavilo sliku (na slici je prikazana scena iz serije EastEnders) primio je upozorenje od administratora popularne društvene mreže.

Nilu Okangajlu je rečeno da "slike koje sadrže bilo koju vrstu seksualno osjetljivog sadržaja nisu dozvoljene na Fejsbuku.

U izjavi su dodali: "Nova kršenja pravila mogla bi da prouzrokuju ukidanjem Vašeg naloga. Molimo Vas da pažljivo pročitate Izjavu o pravilima i odgovornostima i da se u budućnosti uzdržite se od postavljanja uvrjedljivog sadržaja."

Sve je počelo nakon udaljavanja iz paba

Fotografija je postavljena kao slika sa profila povodom događaja u jednom londonskom pabu. Organizovani su protesti nakon što su dva gej muškarca udaljena iz paba Džon Snou nakon što su se "ljubili u javnosti".

Džonatana VIlijamsa (26) i Džejmsa Bula (24) vlasnica je zamolila da izađu jer su, kako je rekla, njihove aktivnosti "opscene".

U protestu zbog uklanjanja fotografije, Fejbuk grupa pod nazivom "Ljubljenje je kul" pozvala je korisnike sajta da promijene svoju sliku na profilu i stave fotografiju poljupca osoba istog pola.

Fejsbuk se nakon toga izvinio zbog uklanjanja slike.

"Pomenuta slika ne ugrožava našu Izjavu o pravima i odgovornostima i uklonjena je greškom. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti", piše u poruci.

Bonus video: