Vjenčanje britanskog princa na meti islamskih ekstremista

Timovi za pretrage provjeravaju cjevovode, kante, javnu rasvjetu, čak i semafore, tragajući za skrivenim bombama ili oružjem na putu od Bakingemske palate do Vestminsterske opatije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 07:38h

Londonska policija je juče saopštila da je jednoj radikalnoj grupi muslimana zabranila održavanje protesta ispred crkve u kojoj će se naredne sedmice princ Vilijam oženiti sa Kejt Midlton.

Trenutno se pregovara o tome da li treba dozvoliti grupi „Muslimani protiv krstaša“ (MAC), među čijim članstvom se nalaze neki od najpoznatijih muslimanskih ekstremista u Velikoj Britaniji, da organizuje neku vrstu demonstracija u glavnom gradu.

Desničarska anti-islamistička grupa Engleska odbrambena liga (EDL), čiji su prošli protesti bili obilježeni nasiljem, je u međuvremenu zatražila da i sama protestuje ako MAC dobije zeleno svijetlo.

„Za sada smo dobili dva zahtjeva grupa koje žele da protestuju i trenutno razmatramo da li je to pogodno“, kazala je Lin Ovens iz kancelarije glavnog grada za „Skaj njuz“.

„To je slavlje i želimo da se tog dana fokusiramo na tu ceremoniju“.

Cilj MAC-a je da poremete vjenčanje planirano za 29. aprila, saopšteno je na sajtu te grupe.

Vilijam predstavnik britanskog imperijalizma

„Jedan od najpoznatijih predstavnika britanskog imperijalizma, pukovnik princ Vilijam, želi da uživa u ekstravagantnoj ceremoniji vjenčanja, a da ironija bude veća, to radi na uštrb poreskih obveznika“, navodi se na sajtu, i dodaje da će „dan o kome nacija toliko dugo sanja postati noćna mora“.

Očekuje se da će u London 29. aprila doći na stotine hiljada ljudi, a da bi samom vjenčanju – očiglednoj meti ekstremista - trebalo da prisustvuje veliki broj zvaničnika i krunisanih glava iz Britanije i inostranstva.

Timovi za pretrage provjeravaju cjevovode, kante, javnu rasvjetu, čak i semafore, tragajući za skrivenim bombama ili oružjem na putu od Bakingemske palate do Vestminsterske opatije kojim će proći par.

Mladenci će do opatije putovati različitim vozilima, ali će se vratiti u otvorenoj kočiji, mašući masi, a zatim se pojaviti na balkonu palate sa ostalim članovima kraljevske porodice.

Portparol kraljvske porodice je juče saopštio da će vjenčanje biti direktno prenošeno i na Jutjubu.

Bonus video: