Uhapšen otac djevojčice (12) koja se porodila na ekskurziji: Sumnjaju da je zlostavljao

Hapšenje je dodatno šokiralo javnost, nakon što je prošlog mjeseca saopšteno da je djevojčica na ekskurziji rodila...
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2011. 20:13h

Holandska policija je danas uhapsila oca 12-godišnje djevojčice koja se prošlog mjeseca porodila na školskoj ekskurziji. Otac djevojčice se sumnjiči da je seksualno zlostavljao svoju kćerku. Tužioci navode da postoje ozbiljne sumnje da je 52-godišnjak zlostavljao svoje dijete, te da je djevojčica zatrudnjela sa njim.

"Ne znamo šta se stvarno dogodilo, zato smo ga uhapsili, da bismo čuli njegovu stranu priče", kazala je predstavnica za odnose sa medijima iz tužilaštva, Kirsten Smit, za AP.

Hapšenje je dodatno šokiralo javnost, nakon što je prošlog mjeseca saopšteno da je djevojčica na ekskurziji rodila, i zapravo tek tada i shvatila da je bila trudna. Djevojčica i njena kćerka su dobro, ali je beba nedugo nakon porođaja data na usvajanje.

Smit je kazala da je otac maloljetnice uhapšen nakon DNK analize, koja pokazuje da postoji velika vjerovatnoća da je on otac svoje unuke. Čovjek je dao DNK uzorak prošle sedmice na zahtjev policije.

Smit je kazala da će biti teško da se utvrdi da li je otac 12-godišnjakinje i otac njenog djeteta zbog njihove rodbinske veze.

"Postoji mnogo sličnosti između oca i njegove kćerke, koje ćete uočiti i kod bebe. Zato je teško ustanoviti koje osobine je beba povukla od majke. Ipak postoje stvari koje nismo našli kod majke, ali su karakteristike oca. Zato kažemo da su šanse da je on otac bebe zvelike, ali ne možemo biti 100 odsto sigurni", kaže ona.

Bonus video: