KONTINENT PUN SNAGE

Angela Merkel i Fransoa Fijon najavili "evropski 21. vijek"

"Oni koji misle da će globalizacija dovesti do opadnja značaja evropskog kontinenta, griješe."
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2019. 21:09h

Premijer Francuske Fransoa Fijon i kancelarka Njemačke Angela Merkel podvukli su na otvaranju sajma u Hanoveru svoje uvjerenje u uspjeh Evrope, a Fijon je predvidio i "evropski 21. vijek", javlja Beta."Oni koji misle da će globalizacija dovesti do opadnja značaja evropskog kontinenta, griješe. XXI vijek biće mnogo više evropski nego što bi se reklo", ocijenio je Fijon.Merkel koja se pomagala štakama nakon operacije koljena u četvrtak, otišla je korak dalje i rekla da će "(evropski) kontinent pokazati svoju snagu".

"Raduje me što vidim da vaša zemlja sad dijeli taj imperativ", rekao je Fijon

"Raduje me što vidim da vaša zemlja sad dijeli taj imperativ", rekao je Fijon i ponovio da je za EU potrebno "više ekonomske čvrstine, više političke koordinacije, ali i više konkurentnosti".

Fijon izrazio prijateljstvo i divljenje

"Francuska i Njemačka su veoma, veoma mnogo insistirale na kulturi stabilnosti u evropskim razgovorima posljednjih mjeseci", rekla je Merkel. Fijon koji u govorima često navodi Njemačku kao primjer, ponovo je izrazio "divljenje" i "prijateljstvo" prema toj zemlji.

Francuska je zemlja-partner ovogodišnjeg Industrijskog sajma u Hanoveru, koji se održava do petka. Došlo je više od 6.500 izlagača iz 65 zemalja, a akcenat su obnovljivi izvori i štednja energije.

Francusku predstavlja 220 firmi, a Fijon je rekao da "francuski učesnici poručuju da je Francuska u reformama, u

inovacijama, da izvozi i da su njene industrijske ambicije netaknute".