Tužilac: Berluskoni 13 puta platio Rubi za seks

Tužilaštvo tvrdi da su u zabavama u vili premijera Italije učestvovale 33 žene koje su za to dobile novac
0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Rojters
Silvio Berluskoni, Foto: Rojters
Ažurirano: 16.03.2011. 12:39h

Italijanski tužioci kažu da je premijer Silvio Berluskoni 13 puta platio za seks Marokanski Karimi Marug, poznatoj kao Rubi, kada je imala 17 godina.

Berluskoni (74) je u intervjuu za opozicioni list „Republika“ rekao da je previše star za toliku seksualnu aktivnost.

On je suočen da suđenjem u Milanu sljedećeg mjeseca za optužbe da je plaćao za seksualne odnose maloljetnoj Marokanki i da je iskoristio svoj uticaj da to prikrije. U sudskim dokumentima, tužioci su identifikovali 33 žene, uključujući Rubi, koje su se navodno prostituisale na žurkama u Berluskonijevoj vili blizu Milana.

Premijer je rekao da najnoviji navodi „nemaju smisla“.

„Iako sam ponekad nevaljao... 33 žene u dva mjeseca bilo bi previše i za tridesetogodišnjaka", rekao je premijer u intervjuu za „Republiku“, ljevičarski dnevni list koji je po izbijanju skandala počeo kampanju za njegovu ostavku.

„To je previše za svakoga,“ rekao je.

On je, kako je prenijela agencija Asošiejtid pres, ustvrdio da ima djevojku, čiji identitet je tajan, koja je uvijek sa njim i koja mu ne bi dozvolila da radi to za šta je optužen.

„Iskopala bi mi oči", rekao je Berluskoni.

Tužioci su predali dokument kojim se traži podizanje optužnice protiv troje njegovih saradnika osumnjičenih da su mu obezbjeđivali prostitutke, javio je BBC.

33 žene samo na večerama

Oni tvrde da su 33 žene učestvovale na erotskim žurkama u njegovoj vili kod Milana.

Berluskoni je već optužen u tom slučaju i suđenje počinje 6. aprila.

Troje njegovih saradnika su TV voditelj Emilio Fede, agent slavnih ličnosti Lele Mora i bivša starleta Nikol Mineti, sada regionalna savjetnica za Lombariju.

Italijanski mediji su objavili da tužioci žele odvojena suđenja za njih.

Tužioci su naveli da su Mora i Fede birali djevojke, dok je Mineti bila zadužena za organizovanje prevoza i isplate.

Berluskoni je za „Republiku“ rekao da su 33 žene koje su tužioci u Milanu „gurnuli u centar pažnje...provesti ostatak života obilježene ljagom prostitucije“.

Kazao je da je jedina njihova greška to što su večerale sa premijerom i dodao da su „opuštene, elegantne večere“ dovele do „nevjerovatnih priča“.

Takođe je obećao da će se pojaviti na televiziji i objasniti sve.

Jedan poslanik iz njegove stranke Nardo slobode izjavio je da će se Berluskoni lično pojaviti na sudu na procesima za korupciju i maloljetničku prostituciju, prenio je Rojters.

„Premijer će biti prisutan na svim suđenjima, počev od jednoj 21. marta”, rekao je Mauricio Paniz za Rojters.

Bonus video: