U Maroku pokušali da izmijene datum rođenja Rubi?

Italijansko tužilaštvo otvorilo je istragu zbog sumnji da je postojao pokušaj falsifikovanja podataka o datumu rođenja tinejdžerke koja se nalazi u centru seksualnog skandala u koji je umiješan premijer Silvio Berluskoni.
0 komentar(a)
Rubi, Foto: Beta/AP
Rubi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.03.2011. 19:36h

Izvori iz pravosuđa su naveli da je istraga pokrenuta protiv nepoznatih počinilaca koji su navodno pokušali da podmite marokanske zvaničnike kako bi u evidenciji promijenili datum rođenja Karime el Mahrug, koja je poznatija pod umjetničkim imenom Rubi, prenio je Rojters.

Berluskonija terete da je plesačici Mahrug platio za seks prošle godine kada je ona bila maloljetna, kao i da je zloupotrebio položaj kako bi to zataškao.

Suđenje po ovoj optužbi je zakazano za 6. april.

Berluskoni je negirao da je imao seksualne odnose sa Mahrug, koja je priznala da je dobila 7000 eura od premijera. On tvrdi da je samo želio da pomogne osobi u nevolji.

Prema pisanju ljevičarskog dnevnika „Fato Kvotidiano”, dva Italijana su prošlog mjeseca došla kod matičarke u marokanskom gradu Fkih Ben Salah i ponudila joj nekoliko hiljada eura da u matičnoj evidenciji promijeni podatke koji pokazuju da je Mahrug rođena 1. novembra 1992.

Prostitucija u Italiji nije zabranjena zakonom, ali je krivično djelo platiti za seks nekome ko ima ispod 18 godina.

Osim što negira da je imao seksualne odnose sa Mahrug, Berluskoni odbacuje optužbe da je ikada ikome platio za seks.

Bonus video: