Erdogan: Netanjahu je terorista

Erdogan je najavio da Turci neće zaboraviti šta se čini ugnjetenim Palestincima, ocjenivši da ni izraelskom narodu nije svejedno
7 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.04.2018. 15:15h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas premijera Izraela Benjamina Netanjahua da je "terorista" pošto je on odbacio "moralne lekcije" Turske povodom krvavih sukoba na granici pojasa Gaze i Izraela.

"Hej Netanjahu, vi ste okupator i kao okupator ste na tim teritorijama i u isto vrijeme ste terorista", rekao je Erdogan pristalicama u Adani na jugu Turske, u govoru koji je televizija prenosila, navodi agencija Frans pres.

Prema navodima izraelskih medija, predsjednik Turske je rekao i da je Izrael "teroristička država".

"Nije potrebno da kažem svijetu koliko je okrutna vojska Izraela. Možemo vidjeti šta ta teroristička država čini posmatrajući situaciju u Gazi i Jerusalimu", rekao je Erdogan i dodao da je Izrael počinio maskar u Gazi, prenosi turski list "Dejli Sabah".

Erdogan je najavio da Turci neće zaboraviti šta se čini ugnjetenim Palestincima, ocjenivši da ni izraelskom narodu nije svejedno.

Netanjahu je ranije danas napao Erdogana zbog njegovih kritika izraelskog odgovora na masovne proteste Palestinaca na granici s pojasom Gaze.

Bonus video: