U Francuskoj luci Avr zaplijenjeno 702 kilograma kokaina

Belgijska policija uhapsila je dva muškarca, Vilija H. (67) i Hasana S. (28), koji su od ranije poznati zbog umiješanosti u trgovinu drogom.
194 pregleda 0 komentar(a)
Avr, Foto: Iaph
Avr, Foto: Iaph
Ažurirano: 01.03.2011. 19:51h

Zbog zapljene 702 kilograma kokaina u luci Avr na sjeveru Francuske uhapšena su dva lica u Belgiji, što je rezultat zajedničke operacije dvije zemlje, saopštila je policija.

Belgijska policija uhapsila je dva muškarca, Vilija H. (67) i Hasana S. (28), koji su od ranije poznati zbog umiješanosti u trgovinu drogom.

Treći osumnjičeni trenutno je u bjekstvu, rekao je agenciji Frans pres Filip Menar, komesar policije sjevernofrancuskog grada Ruana.

Tokom „temeljne kontrole“ tri kontejnera koja su upućena iz Paname za Belgiju, u posebno skrivenim bunkerima otkrivena je droga koja je odmah zaplijenjena, prenijela je Beta.

Rendgenskom kontrolom, carinici su uočili sumnjivu materiju pa su teret detaljno kontrolisali, rekao je načelnik carine Avra Mišel Marin.

Skeniranje kontejnera, koji su prema deklaraciji nosili tekstilnu ćebad, otkriveno je 38 paketa sa kokainom u šarenim plastičnim kesama.

Ukupno je pronađeno 702,4 kilograma droge čija je tržišna vrijednost procijenjena na 28 miliona dolara.

Nakon zapljene, nadležne službe su upozorile kolege u Belgiji, pa su uhapšena dva lica koja su došla na otpremu kontejnera.

U posljednje dvije godine Francuska policija je zaplijenila velike količine droge kao rezultat međunarodne saradnje. Policija je saopštila da će droga biti spaljena.

Bonus video: