Borisov: Bugarska neće protjerati ruske diplomate

Borisov je istakao da njegova zemlja, koja trenutno predsjedava Evropskom unijom, treba da održava otvoren dijalog sa Rusijom u svjetlu zategnutih odnosa između zapadnih zemalja i Moskve zbog trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Engleskoj
5 komentar(a)
Bojko Borisov, Foto: Reuters
Bojko Borisov, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2018. 12:45h

Bugarska neće protjerati ruske diplomate zbog "slučaja Skripalj", poručio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

Borisov je istakao da njegova zemlja, koja trenutno predsjedava Evropskom unijom, treba da održava otvoren dijalog sa Rusijom u svjetlu zategnutih odnosa između zapadnih zemalja i Moskve zbog trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Engleskoj.

Bugarska je izražila solidarnost sa svojim EU i NATO saveznicima time što je pozvala na konsultacije svog ambasadora u Moskvi, rekao je Borisov, ali i istakao da su potrebni dodatni dokazi za dalju akciju.

Premijer Bugarske je to izjavio poslije sastanka sa članovima vladinog savjeta za bezbjednost na kojem je obavljen razgovori i sa bugarskim ambasadorom u Moskvi.

Borisov je najavio da će se ambasador vratiti u Rusiju poslije pravoslavnog Uskrsa, 8. aprila, prenosi Rojters.

Britanska agencija napominje da je većina zemalja članica EU i NATO, među kojima i SAD, protjerala ruske diplomate, ali i da se nekoliko zemalja Unije, uključujući Grčku, Kipar, Portugaliju, Sloveniju i Austriju, nije priključilo toj koordinisanoj akciji.

Bonus video: