KRIO ZLOSTAVLJANJA

Advokati prijavili papu Benedikta XVI za zločine protiv čovječnosti

Kristijan Sajler i Gert Joakim Hecel podnijeli su prijavu (16.500 riječi!) tužiocu u Hagu, dr Luisu Morenu Okampu.
83 pregleda 0 komentar(a)
Papa, Foto: Wikipedia
Papa, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 25.02.2011. 09:28h

Dva njemača advokata prijavila su papu Benedikta XVI Međunarodnom kaznenom sudu zbog zločina protiv čovječnosti, piše Ajriš Tajms.

Kristijan Sajler i Gert Joakim Hecel podnijeli su opsežnu prijavu (16.500 riječi!) tužiocu u Hagu, dr Luisu Morenu Okampu. Njihova tužba tereti papu za tri zločina.

Prva optužba papi na teret stavlja "odgovornost za opstanak svjetskih totalitarnih režima, koji koji se održavaju uz pomoć zastrašivanja i prijetnji."

Druga optužba tereti papu za "podržavanje zabrane upotrebe kondoma, čak i kad postoji opasnost od zaraze HIV-om", dok ga treća optužba tereti za "uspostavljanje sistema prikrivanja seksualnih zločina koje su počinili sveštenici širom svijeta, što izaziva nove zločine te vrste."

Ekskomunikacija i vatre pakla

Oni tvrde da Katolička crkva "stiče članove preko čina obaveze, odnosno preko krštenja djece koja to ne biraju svojevoljno". Ovaj čin je "neopoziv" i uslovljen je prijetnjom ekskomunikacije i vatre pakla.

To "uveliko umanjuje ličnu slobodu razvoja i emotivni i mentalni intergritet osobe". Papa je bio "odgovoran za njegovo očuvanje i poštovanje, kao prefekt za vjersku doktrinu njegove crkve bio je zajednički odgovoran sa papom Jovanom Pavlom II".

"Ko uđe kajaće se, ko ne uđe kajaće se..."

Katalici "ugroženi HIV-om i AIDS-om suočeni su sa užasnom alternativom: ako se zaštite kondomom tokom seksualnog odnosa, postaju smrtni grešnici; ako se ne zaštite zbog straha od kazne grijeha koji nameće crkva, postaju kandidati za smrt."

Takođe postoji "snažna sumnja da je dr Jozep Racinger, kao prefekt kongregacije vjerske doktrine njegove crkve, i kao papa, do današnjeg dana sistematski prikrivao seksualno zlostavljanje djece i mladih i štitio počinioce, time pomažući i podstičući dalje seksualno nasilje nad mladima."

Preporučujemo za Vas