LOŠA KOPIJA PARTIJE

Gorbačov: Putin i Medvedev su nevjerovatno uobraženi

"Rusija je suočena sa mnogim ozbiljnim problemima danas, kao što je borba protiv nacionalizma", rekao je Gorbačov.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2019. 01:55h

Posljednji predsjednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov kritikovao je premijera i predsjednika Ruske federacije, Vladimira Putina i Dmitrija Medvedeva da pokušavaju da zavaraju birače pred predsjedničke izbore 2012. godine, prenosi Mondo.

Gorbačov je na konferenciji za novinare u Moskvi naveo da izjave dvojice ruskih lidera ukazuju da su "nevjerovatno uobraženi" i da nemaju poštovanje prema biračima.

Agencija AP ukazuje da je Gorbačov do sada izbjegavao direktne kritike na račun Putina, za koga se pretpostavlja da će se kandidovati na sljedećim predsjedničkim izborima u martu 2012. godine.

Gorbačov je takođe rekao da vladajuća partija Jedinstvena Rusija predstavlja samo "lošu kopiju" Komunističke partije SSSR-a i da u Rusiji postoji samo imitacija parlamentarnog i pravosudnog sistema.

"Rusija je suočena sa mnogim ozbiljnim problemima danas, kao što je borba protiv nacionalizma", rekao je Gorbačov.

Govoreći o lideru sovjetske revolucije Vladimiru Lenjinu, Gorbačov je kazao da bi trebalo kremirati njegovo mumificirano tijelo, ali da ne treba žuriti sa tim.

"Slažem se sa onima koji kažu da bi ga trebalo kremirati. To je nešto što su i sam Lenjin i njegova porodica željeli. Ali takve stvari treba raditi obazrivo", rekao je Gorbačov.