Austrijski tinejdžeri pravili žurke u podrumu Jozefa Fricla

“Tamo je užasan smrad, pljesnivi zidovi i pod prekriven štakorskim izmetom. Ali uprkos tome, tamo je bilo nekako ‘cool’”, kaže jedan od učesnika.
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2011. 08:46h

Iako austrijska policija i advokat Walter Anzbuk zadužen za prodaju imovine Jozefa Fricla (75) tvrde da ništa ne znaju o zimskim proslavama lokalnih tinejdžera u podzemnoj tamnici Friclove kuće u Amstetenu u kojoj je austrijski monstrum držao svoju kćer Elizabet zatočenu 24 godine, u javnosti su se navodno pojavile fotografije sa tih tuluma strave i užasa, piše dnevni list “Ostereih” pozivajući se na britanski “Daily Mail”, prenosi Večernji.

Policija u Amstetenu ne vjeruje u priče lokalne mladeži ispričane britanskom tabloidu. Kako bi potvrdio vjerodostojnost svojih navoda, Daily Mail tvrdi da ima i fotografije sa žurke i citira austrijske tinejdžere: “Opušci cigareta, ostaci izgorjelih svijeća i papir u koji su bili zamotani hamburgeri na podu pokazuju da smo bili tamo”.

U nastavku opisuju i podzemnu tamnicu.

“Tamo je užasan smrad, pljesnivi zidovi i pod prekriven štakorskim izmetom. Ali uprkos tome, tamo je bilo nekako ‘cool’”. List navodi da su mladi, kao i ostali stanovnici tog gornjoaustrijskog gradića, znali da Friclova kuća već dugo nije pod policijskim nadzorom.

“Ako je samo neko rekao vidimo se za vikend u podrumu, svako od lokalne mladeži znao je na što se misli”, prenosi “Ostereih” i izvještava da bi kuća strave austrijskog monstruma osuđenog na doživotni zatvor u psihijatrijskoj ustanovi trebala sljedećih nedjelja biti sravnjena sa zemljom.

Tačan datum se zbog znatiželjnika željnih atrakcija taji. Prvi planovi da se kuća pretvori u muzej ili da se iznajmi jednoj televiziji za izradu dokumentarca, odbačeni su, jer bi takvo što bilo kršenje prava na privatnost 44-godišnje Elisabet Fricl i njeno šestoro preživjele djece.

Fricl je tokom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao svoju kćer. Rodila mu je sedmoro djece, od kojih je troje sa njom od rođenja bilo zatvoreno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.

Preostalo troje djece Fricl je uključio u svoju zakonitu obitelj.

Bonus video: