Berluskoni: Dame sam činio posebnim

Berluskoni je rekao da se prema ženama uvijek odnosio „sa velikom pažnjom i poštovanjem“.
0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2011. 18:24h

Premijer Silvio Berluskoni juče je rekao da nema namjeru da se povuče i odbacio proteste žena koji su širom Italije zbog njegove umiješanosti u seksualni skandal.

Ovaj milijarder, medijski preduzetnik, koji je žestoko oslabljen prošlogodišnjim rascjepom unutar vladajuće partije PDL, rekao je za svoj „Kanal 5“ da protesti predstavljaju djelo njegovih političkih protivnika.

„Određeni dijelovi ljevičarskih snaga mobilišu ljude protiv mene i koriste svaki izgovor da potuku suparnika koga ne uspijevaju da pobijede na izborima“, rekao je.

Istraživanje koje je sproveo isnstitut Demos objavljeno u ljevičarskom dnevniku „Republika“ pokazuje oštar pad Berluskonijeve popularnosti od 4,6 procentnih poena, tako da sada iznosi 30,4%.

Nasuprot njemu, popularnost ministra ekonomije Đulija Tremontija, koga smatraju mogućim liderom vlade desnog centra ukoliko bi se Berluskoni povukao, porasla je za 7,8 procentnih poena na 50,4%.

Berluskoni je rekao da se prema ženama uvijek odnosio „sa velikom pažnjom i poštovanjem“.

„Uvijek sam se trudio da se prema svakoj ženi ponašam tako da se ona osjeća posebnom“, dodao je.

Premijer, koji je posljednjih nedjelja naporno radio da obezbijedi podršku svojoj nesigurnoj većini u parlamentu pokušavajući da pridobije poslanike manjih stranaka, izjavio je da vlada zbog afere neće podnijeti ostavku.

„Postoji dosta konfuzije, ali ja imam veoma jasne ideje. U interesu je zemlje da ima stabilnu vladu koja odlučno sprovodi svoj program“, rekao je.

Berluskoni nikada nije krio da voli da se nalazi u društvu mladih žena, ali je porekao da je radio išta nezakonito, a njegovi advokati su pribavili izjave svjedoka u kojima se navodi da događaji u premijerovoj vili nisu bili ništa više od veselih večerinki.

Bonus video: