Tinejdžerka (18) umrla nakon prvog poljupca

Danijel, koji je Džemu upoznao tri mjeseca ranije, očajnički je pokušavao da je spase. On je policiji kazao da je Džemu prvi put poljubio tada kada joj je iznenada pozlilo
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2011. 18:16h

Tinejdžerka Džema Bendžamin (18) pala je i umrla nekoliko minuta nakon što je njen momak, student Danijel Ros (21), poljubio prvi put, piše Daily Mail.

Prema prvim rezultatima istrage, pretpostavlja se da je djevojka umrla od rijetkog sindroma iznenadne srčane smrti izazvane aritmijom (SADS, Sudden Adult Death syndrome), od kojeg u Britaniji godišnje umre 500 ljudi.

Danijel, koji je Džemu upoznao tri mjeseca ranije, očajnički je pokušavao da je spase. On je policiji kazao da je Džemu prvi put poljubio tada kada joj je iznenada pozlilo.

“Nismo imali seksualne odnose, i viđali smo se nekoliko puta sedmično. Tog dana smo krenuli da kupimo neku hranu, ali sam se morao vratiti do kuće, po karticu, koju sam zaboravio”, rekao je on policiji.

Nakon toga su, kako je rekao Danijel, razgovarali, i poljubili se na hodniku, pored ulaznih vrata.

“Prešli smo u kuhinju, zatim u dnevni boravak, kad je Džema sjela na kauč”, kaže mladić, i dodaje kako je djevojka iznenada počela da govori nerazgovjetno, nakon čega se samo srušila.

Danijel je posumnjao da Džema ima epileptični napada, pozvao hitnu pomoć, i prema njihovom uputstvu, pokušao joj pomoći.

Džema se bavila plivanjem i hokejom i bila u odličnoj fizičkoj kondiciji.

Jedan od 20 slučajeva smrti uzrokovane srčanim oboljenjima je izazvan sindromom SADS, i uzrokovan je oštećenjem DNA, pa može biti naslijedan.

Bonus video: