Berluskoni možda na sudu prije ljeta, mafija ima golišave slike?

Berluskoni je optužen da je plaćao seksualne usluge jednoj maloljetnoj prostitutki i da je kasnije iskoristio svoj uticaj da bi je oslobodio iz pritvora.
132 pregleda 0 komentar(a)
Berluskoni, Foto: Rojters
Berluskoni, Foto: Rojters
Ažurirano: 08.02.2011. 19:24h

Italijanski tužioci će podnijeti zahtjev da odmah počne suđenje premijeru Silviju Berluskoniju, optuženom da je plaćao seksualne usluge jednoj maloljetnoj prostitutki i da je kasnije iskoristio svoj uticaj da bi je oslobodio iz pritvora.

Tužioci će vjerovatno tražiti hitno suđenje povodom obje optužbe, izjavili su pravosudni izvori za Rojters.

Za ta dva krivična djela zaprijećena je maksimalna kazna od 15 godina.

Kada zahtjev podnesu milanski tužioci, koji vjeruju da imaju dovoljno dokaza da preskoče preliminarno saslušanje i idu direktno na suđenje, sudija će imati pet dana da odluči, iako bi rok mogao biti produžen za nekoliko dana.

„Popodne ćemo održati posljednji sastanak o proceduralnim aspektima a sjutra ćemo proslijediti zahtjev sudiji,“ rekao je novinarima glavni tužilac Edmondo Bruti Liberati, objavio je Rojters.

Milanski tužioci navode da je Berluskoni platio za seks sa Karimom El Mahrug, marokanskom plesačicom poznatom kao Rubi, kada je imala manje od 18 godina. U Italiji je zakonska granica za pristanak na seksualni odnos 14 godina, ali plaćanje usluga prostitutki mlađoj od 18 je krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna do tri godine zatvora.

Britanski „Gardijan“ navodi da je maloljetnička prostitucija široko definisana te da tužioci ne moraju da dokažu da se sami seksualni čin dogodio.

Tužioci tvrde da je premijer kasnije vršio nedoličan pritisak na policiju da oslobodi Rubi, kada je bila u pritvoru zbog odvojenih optužbi za krađu.

Britanska agencija Rojters ocjenjuje da će zahtjev tužilaca izvršiti dodatni pritisak na Berluskonija, koji se bori za politički opstanak od raskola u njegovoj vladajućoj stranci Narod slobode prišle godine.

On poriče da se ogriješio o zakon, tvrdeći da nikad nije plaćao seksualne usluge i optužuje politički motivisane ljevičarske sudije da pokušavaju da ga zbace.

Priznao je da je telefonirao policiji u ime Marokanke ali da je samo pružao pomoć osobi u nevolji.

Bruti Liberat, je, kako piše Rojters, rekao da će slučaj koji vode milanski tužioci ostati odvojen od druge istrage za prostitucije kojom se bave napuljski tužioci.

Italijanski premijer bi mogao da završi na sudu do aprila, navodi „Gardijan“.

Berluskoni je do sada odbijao da ga ispitaju milanski istražitelji, tvrdeći da oni nisu nadležni za taj slučaj već bi, kako kaže, trebalo da ga preuzmu nepristrasne sudije.

U istrazi afere Rubigejt isplivali su dokazi, koje Berluskonijevi advoakti osporavaju, da je Karima Mahrug nekoliko puta bila u premijerovoj vili kod Milana. Dokumenta koja su proslijeđena parlamentu prošlog mjeseca sadrže izjave svjedoka i transkripte prisluškivanih razgovora koji ukazuju da su nakon večera u vili, kojima je prisustvovao veliki broj žena, organizovane erotske „bunga bunga“ žurke.

Mafija ima fotografije sa divljih žurki

Vodeći italijanski fotograf izjavio je da članovi mafije u Napulju tvrde da posjeduju kompromitijuće fotografije Silvija Berluskonija sa divljih žurki, objavio je britanski „Dejli telegraf“.

Fabricio Korona, vlasnik agencije specijalizovane za fotografije slavnih osoba, rekao je da pripadnici mafijaškog udruženja Kamora pokušavaju da prodaju taj materijal žutoj štampi. „Predstavnici jednog nedjeljnika su ušli u Napulj da kupe Berluskonijeve gotografije od ljudi iz podzemlja,” naveo je u jednoj italijanskoj TV emisiji.

Prvo je rekao da je da je na tim fotografijama premijer nag, ali se učinilo da se ispravio rekavši da nijedna od fotografija nije „opscena“.

Korona, koji je poznat kao „kralj paparaca“, takođe je rekao da je došlo do misteriozne provale u njegovu agenciju i da je ukradeno nekoliko kompjuterskih diskova iz bogate arhive fotografija, mada je demantovao da je imao Berluskonijevih fotografija.

Korona ima i svojih pravnih problema i uložio je žalbu na presudu da je ucjenjivao slavne ličnosti kompromitujućim fotografijama. Međutim, kako navodi „Dejli telegraf“, njegove tvrdnje su proširile istragu od Milana do Napulja, i tužioci sada žele da ga ispitaju.

Bonus video: